(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Niet iedereen wordt vrolijk van de zomer. Neem de wijkagenten in het Utrechtse Lopik. Die vonden het nodig en hadden blijkbaar de tijd om handgeschreven briefjes tussen de buitenwietplanten van brave thuistelers te steken, met daarop een onverholen dreigement.

Buitenwietvrienden in Lopik schrikken zich het leplazarus

Ach, daar zijn ze weer zal menigeen denken: de wijkagent. Nooit te beroerd om zonder nadenken het krakende gedoogbeleid eigenhandig om te vormen tot een zero-tolerance aanpak van wiet. Zelfs vredelievende thuistelers die wat dames in de tuin hebben staan moeten eraan geloven, zo blijkt uit een bericht in het Algemeen Dagblad van dinsdag: ‘Inwoners Lopik vinden briefje van politie tussen de hennepplanten: ‘Het is verboden, en geeft overlast‘.

Te flauw voor woorden natuurlijk dit briefje:

Lullig doen in Lopik

Niet alleen flauw, maar ook nodeloos kwetsend om maar eens een bekende (pest)website te citeren. Waarom moeten met belastinggeld betaalde wijkagenten een dag uittrekken om inwoners van hun gemeente de stuipen op het kwekerslijf te jagen… hebben ze soms niks beters te doen?

Het even korte als antwoord is: jazeker wel. Maar niets is nu eenmaal zo makkelijk scoren in Nederland als op wietpplantjes jagen, ook al zijn ze bijna te klein om als zodanig te herkennen. Stankoverlast mijn reet, dit is gewoon pesten. Het belooft dus nog een hete zomer te worden in Lopik!

(advertenties)