(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De beroemdste tijgergek ter wereld is zonder twijfel Joe Exotic ofwel de enige echte Tiger King. Je kent ‘m vast wel van die geweldige docuserie op Netflix. Joe kreeg afgelopen week goed nieuws te horen: zijn rechtszaak wegens het inschakelen van een huurmoordenaar moet overnieuw. En dat niet alleen, de flamboyante Amerikaan kondigt ook maar gelijk aan dat hij cannabisdrankjes en joints gaat lanceren!

Foutje bedankt…

Volgens de Amerikaanse rechter heeft de lagere rechtbank die Joe eerder achter de tralies verordonneerde een fout gemaakt bij die veroordeling door de twee (!) ‘murder-for-hire convictions’ niet bij elkaar te plaatsen. De 58-jarige Joe Exotic a.k.a. Tiger King die in werkelijkheid Joseph Maldonado-Passage heet, was veroordeeld tot een celstraf van 12 jaar nadat een jury hem schuldig had bevonden aan een serie van 19 aanklachten wegens dierenmishandeling in zijn Greater Wynnewood Exotic Animal Park plus dus 2 gevallen van het inschakelen van een huurmoordenaar. Beoogd slachtoffer was dierenrechtenactivist Carole Baskin.

Daarmee had Joe, die wereldberoemd werd door de Netflix-serie ‘Tiger King: Murder, Mayhem and Madness’, die serietitel dus alle eer aangedaan, zo leek het. Hij liep trouwens tegen de lamp omdat een van de beoogde huurmoordenaars een undercover FBI-agent was…

Goed bezig vanuit de bak die Joe

Aan Joe’s nachtmerrie – hij heeft altijd alles ontkend – kwam vorige week een einde door toedoen van het United States Court of Appeal for the Tenth Circuit. Dat oordeelde dat de straf moest worden opgeschort en er een nieuwe rechtszaak moet komen waarin beide moordplannen wel worden samengevoegd.

Neemt allemaal niet weg dat Joe gelijk weer met wilde plannen komt. Hij is van plan om eind deze maand nog een nieuw wietdrankje te lanceren. Ondanks dat hij nu dus nog steeds in de bak zit, laat dat duidelijk zijn, want de hogere rechter heeft ook gezegd dat de veroordeling op zich niet onterecht was (vormfoutje dus).

De beroemde showbizz website TMZ berichtte via Joe’s advocaat Brad Small dat de gevallen tijgerkoning een deal heeft met twee zakenpartners om het merk ‘Joe Exotic Cannabis‘ te lanceren. Joe zelf kan blijkbaar zonder problemen twitteren in de gevangenis, want dit schreef hij twee dagen na het voor hem gunstige hoger beroep-vonnis:

De koning is dood, leve de nieuwe koning

De officiële presentatie van Joe’s wietdrankjes is op 28 juli op de cannabisbeurs CHAMPS Trade Show. Bijzonder is dat de producten van de Tiger King vooral de cannabinoïde Delta-8 THC bevatten, een relatief nieuwe variant van ons aloude THC.

In de winkel van Joe komen naast het drankje – een ‘cannabinoid-infused seltzer’ – ook nog voorgedraaide joints en snoepjes (gummies). Volgens het tijdschrift Forbes is Californië het eerste aan de beurt om Joe Exotic Cannabis te mogen gaan verkopen, later deze zomer. Daarna volgen Nevada – Viva Las Vegas – en ergens in de herfst ook de thuisstaat van Joe Exotic: Oklahoma.

Oh ja, zijn arrogantie is Joe ondanks de gevangenis nog niet helemaal kwijt. Want hoe luidt de ondertitel van zijn eigen merk Joe Exotic Cannabis? Nou, zo dus:

The New king of Cannabis

(advertenties)