(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over naar Hoofdplaat, een klein dorpje onder de rook van België ofwel Zeeuw-Vlaanderen. Daar had een wietkweker zijn best gedaan om uit het zicht van de autoriteiten flink wat wietplanten groot te brengen. Helaas voorkwam een ‘melding’ bij de politie dat het einddoel gehaald werd. We houden er echter wel een mooi filmpje aan over…

Wietplantage nabij de Belgische grens

Hoofdplaat is een klein dorp in de gemeente Sluis, in de provincie Zeeland. Het bevindt zich in de regio Zeeuws-Vlaanderen aan de Westerschelde en heeft 775 inwoners. Dit is samen met de nabijgelegen buurtschappen Nummer Eén, Slijkplaat en Hoogeweg. Hoofdplaat-dorp zelf heeft slechts 540 inwoners.

Die zijn allemaal onschuldig – in ieder geval aan het runnen van deze specifieke wietplantage – maar dat geldt in mindere mate voor een 47-jarige inwoner van Terneuzen, want die is bij de bust afgelopen donderdag ‘op heterdaad’ opgepakt in het wiethok.

Twee kweekruimtes in een verborgen ruimte

Zoals gezegd kwam ook dit ‘succes’ in de War on Nederwiet weer eens tot stand na een anonieme melding. De beller wist blijkbaar dat er in een loods aan de Zuidlangeweg in Hoofdplaat planten groeiden waar onze overheid tegen op wil treden. Hoppa, politiemannen er als een dolle naartoe, maar… geen wiet te zien!

Dat kwam zo: ‘In een werkplaats was achter een opbergkast een toegang naar een verborgen ruimte. In dit gedeelte waren twee kweekruimtes professioneel ingericht. Naar schatting stonden er ongeveer 750 hennepplanten.’ Aldus de regionale nieuwssite HVZeeland, van wie straks nog een mooi filmpje tegoed hebben.

600 planten + 18 kilo wiet down the drain

Behalve de man en de honderden wietplanten (de politie zwakte de 750 van HVZeeland later af naar ‘ruim 600’) vonden de dienders ook nog eens 18 kilo reeds geoogste toppen. Een en al ellende dus voor de kweker die nog zo zijn best had gedaan om alles netjes te verstoppen voor de wet.

Die ellende werd nog wat erger omdat de stroom werd afgesloten, omdat die voor het welzijn van de dames  gejat werd. Vanzelfsprekend zijn de ruim 600 wietplanten plus alles wat nodig was aan apparatuur hiervoor inmiddels naar goed Nederlands gebruik vernietigd.

Rest ons alleen nog een mooie filmpje van HVZeeland, wat grappig genoeg en in dit geval wel enigszins misplaatst staat voor ‘Hulpverlening en Veiligheid in Zeeland’. Aan het delen van filmpjes doen deze Zeeuwen niet, dus moet je effe op onderstaand fragment uit de video klikken en dan kan je het bij hullie zien:

[openingsbeeld is een fragment uit bovenstaand filmpje van HVZeeland]
(advertenties)