(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Acteur Sacha Baron Cohen, beter bekend onder zijn alter ego Borat, heeft maandag een rechtszaak aangespannen tegen het Amerikaanse wietbedrijf Solar Therapeutics. Dat heeft een groot reclamebord laten plaatsen bij een snelweg in Massachusetts waarop Borat hun ‘duurzame cannabis’ aanprijst en daar kan Borat dus niet om lachen.

Duurzame wiet blieft Borat niet

Je zou denken dat Borat, die zelf iedereen genadeloos in de zeik zet in zijn hilarische films, zelf wel tegen een plaagstootje kan. Maar niets is minder waar, zo leren we uit het verhaal in The Hollywood Reporter onder de kop ‘‘Borat’ Sustainable Cannabis Billboard Sparks Lawsuit‘ van afgelopen maandag.

De 49-jarige Britse acteur, comedian en activist Sasha Baron Cohen eist 9 miljoen dollar van het cannabisbedrijf Solar Therapeutics, omdat zijn creatie Borat “misbruikt” is: de copyrights voor het gebruiken van de filmcreatie zijn niet afgetikt bedoelt de filmster. Op de billboard prijst Borat namelijk de middels zonnepanelen geteelde wiet van het bedrijf aan met zijn beroemdste uitspraak/beeldspraak:

Borat flikkert van zijn voetstuk(je)

Niks nice dus als het aan Sasha/Borat zelf ligt. “Door het gebruik van het billboard hebben de aangeklaagden valselijk de indruk gewekt bij het publiek dat Mr. Baron Cohen hun producten aanprijst en zakelijk bij hen betrokken is”, schrijft advocaat David Condon namens de acteur in de aanklacht.

En daarna valt onze komiek toch wel van zijn voetstuk bij blowers, die over het algemeen goed kunnen lachen om de fratsen in ‘Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan’ en ‘Borat Subsequent Moviefilm (Borat 2)’.

Want wat stelt zijn advocaat in de officiële aanklacht?

 

 “Mr. Baron Cohen never has used cannabis in his life. He never would participate in an advertising campaign for cannabis, for any amount of money”

In de aanklacht lezen wij ook nog dat ‘meneer Cohen persoonlijk niet gelooft dat het gebruik van marihuana een gezonde keuze is’. Welja joh.

Weg met Borat!

Bah, wat een naar mannetje. Wel de draak steken met de stoners lifestyle met zijn andere beroemde creatie Ali G, maar zelf direct beginnen te janken, klagen en eisen als iemand anders hem eens op een grappige manier ‘aanpakt’.

En dan kan Sasha’s advocaat wel miepen dat zijn cliënt nooit iets commercieels doet voor bedrijven of merken, en dat hij vanwege zijn Orthodox Joodse familie buiten de discussie over wel/niet wiet gebruiken wil blijven staan… het is allemaal doorzichtig gelul van de eerste orde. Gelul dat dus 9 miljoen dollar moet opleveren als het aan de Brit ligt.

Maar als iemand zulke domme dingen zegt over wiet, moet ie misschien eens een goed boek over (medicinale) cannabis gaan lezen in plaats van grappige afzeikfilms blijven maken ten koste van anderen.

[foto Borat: Everett Collection/Shutterstock]
(advertenties)