(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Kennen jullie de Heimlich-greep? Het is een levensreddende handeling – uitgevonden door Henry Heimlich in 1974 – die je toepast op iemand anders als die dreigt te stikken doordat er iets klem zit in de luchtweg. En in de beelden die je straks gaat zien is dat iets een zakje wiet! En de redder godbetert een politieagent!!

Charles speelt even voor Jezus

Je maakt toch wat mee in de wonderlijke wereld die wiet heet. Wat heet; in de Amerikaanse staat Ohio, waar recreatief gebruik van cannabis overigens nog lekker old school verboden is, vond wellicht een echt wonder plaats begin juli. Met in de hoofdrol geen Jezus Christus maar ene Charles Hoskin.

Nou was deze Charles Hoskin, van beroep Ohio State Highway Patrol trooper, overigens zelf ook de veroorzaker van het begin van alle ellende die uiteindelijk gelukkig wel het gewenste wonder opleverde. Het duurde trouwens nog wel een week voordat het wonder openbaar werd gemaakt, maar dit terzijde. Watskeburt?

Blazen wordt Heinrich-greep

De politieman zag op zaterdag 3 juli tijdens zijn patrouille in Portage County een voertuig 94 mph rijden in plaats van de maximaal toegestane 70 mph, ofwel iets boven de 151 kilometer per uur waar iets boven de 112 km/u de limiet is. Dat doet de bestuurder ook nog eens zonder autogordel om.

Zoiets kan maar één ding betekenen: meneertje (want het was in dit geval een man) moet stoppen en een blaastest doen. Maar de bestuurder geeft er geen gehoor aan. Integendeel, de politieman helpt de hardrijder uit zijn auto en voert de reeds gememoreerde Heinrich-greep uit, omdat de kerel aan het stikken is…

Zak wiet moet je roken, niet doorslikken

Algauw hoest de kerel de reden op waarom hij aan het stikken is: een zak wiet! Daarbij verontschuldigt de arme vogel zich ook nog bij state trooper Charles Hoskin. Die kan het niet nalaten om – nadat de hardrijder dankzij zijn ingrijpen gered is – te vragen: “Wil jij doodgaan voor een kleine overtreding?”

Afijn, laten we de beelden van de dashcam maar eens bekijken, want het is zowaar gefilmd dit wonder:

Dat gratis advies van de politie moeten jullie trouwens ook maar ter harte nemen:

‘Probeer geen zak drugs door te slikken voordat je wordt aangehouden in een poging te verhinderen dat de agent ze vindt’

(advertenties)