(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In Nederland gaan stemmen op voor een nationale vrije dag op 1 juli om de afschaffing van de slavernij op die datum in 1863 te herdenken. Maar wellicht moeten we daar nog even mee wachten, aangezien slavernij met Nederlandse tintjes helemaal niet verdwenen is.

Neem dit actuele geval in Spanje, waar een Chinese bende wiet teelde met behulp van tien SLAVEN die al anderhalf jaar opgesloten zatten in de kwekerijen. De 8 mannen en 2 vrouwen hadden zelfs geen idee van corona en vroegen zich na hun bevrijding door de politie af waarom iedereen op straat toch een mondkapje droeg…

De tien arme Chinezen waren – zoals gebruikelijk is in de moderne slavernij – onder valse voorwendselen door de Chinese maffia naar Catalonië gebracht en verdeeld over illegale wietplantages. Ze leefden er volgens de Mossos d’Esquadra (de Catalaanse politie) onder ‘erbarmelijke omstandigheden’ 24/7 in de wietlucht.

Voor we naar de beelden gaan kijken, eerst nog even dat Nederlandse tintje. Want waar was al die Chinees-Spaanse wiet – er zijn 40.000 wietplanten opgerold en 65 Chinese bendeleden gearresteerd tijdens de actie van de politie – voor bestemd? Juist voor Groot-Brittannië en… NEDERLAND!

(advertentie)