(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Niet alleen in eigen land lopen politieagenten rond met veel te goed functionerende reukorganen, hun Britse collega’s kunnen er ook wat van. Over naar Litherland, een plaatsje nabij Liverpool, waar voorbijlopende smerissen dankzij hun neus een wreed einde maakten aan een wietkwekerij die ze ook nog eens omschrijven als een ‘death-trap’.

Wietgeur op straat

Massive cannabis farm busted after police officers walking past smell it‘, kopt de lokale nieuwssite LiverpoolEcho over de toch wel opmerkelijke zaak. Met een ‘massive cannabis farm’ wordt in dit specifieke geval een wietkwekerij in een flat boven een lege winkel bedoeld met honderden planten.

Vorige donderdag was het echter einde oefening voor de dames op Linacre Road in Litherland. De politie kwam binnenvallen omdat patrouillerende agenten op straat ‘een sterke geur van cannabis’ hadden geroken en daarna razendsnel een huiszoekingsbevel ritselden.

Zo te zien was er wel degelijk een afzuiginstallatie aanwezig, de vraag is alleen waar de uitlaat op uitkwam…

War on drugs gereutel

Uiteindelijk wisten de speurneuzen en slopers van het Matrix’s cannabis dismantling team (CDT) 458 wietplanten te killen, verspreid over 5 verschillende ruimtes. ‘Ook maakten ze de omgeving veilig’, schrijft het lokale sufferdje.

De opperbaas van het CDT is Matt Brown, en hij zegt van die typische war on drugs propaganda bullshit die je ook van Nederlandse (wijk)agenten hoort als die weer eens een Meld Misdaad Anoniem-belletje succesvol hebben afgewerkt. Mr. Brown: “Dit was een grootschalige kwekerij, met aanzienlijke risico’s van brand, overstroming en gewelddadige misdaad.”

De bewoners van de babykamer worden voor het gemak ook maar meegeteld door de politie als ‘vangst’…

Vreemde vogels

En hij oreert vrolijk verder deze politiebobo, onder meer met complimenten voor de neuzen van zijn personeel: “Thanks to the officers sniffing out the location, the streets of Litherland are a safer place to be.”

Haha, als het niet zo bedroevend was zou het toch zeker lachwekkend zijn. “De sleutel is informatie uit deze gemeenschappen”, vervolgt meneer De Bruin. “Dus als jij vermoedt dat je nabij een death-trap woont, laat het ons weten. Let op sommige signalen van wietteelt, en wij doen de rest.”

Vervolgens komt er nog een lijst met ’tips’ voor bange burgers, waarvan we er slechts eentje zullen noemen: ‘Vogels die samenkomen op een dak tijdens koud weer’.

Uit de eigen doos

Dat een buitengewone fok voor een wietjagende smeris niet uitzonderlijk is, bewijzen de volgende artikelen uit de eigen CNNBS-doos wel. Je bent met deze treurige bloemlezing uit eigen land dus min of meer een gewaarschuwde plantenvriend:

[openingsbeeld: Valencino/Shutterstock]
(advertenties)