(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

‘Wat ze in Myanmar kunnen kunnen wij ook’, dachten de autoriteiten in Suriname wellicht nadat ze zagen dat er ter gelegenheid van de VN anti-drugsdag het nodige aan geestverruimende handel in lichterlaaie ging. En zo geschiedde afgelopen week…

Internationale anti-drugsdag, nu ook in Suriname

Ieder jaar is het op 26 juni feest voor drugshaters wereldwijd, want die datum is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot ‘United Nations International Day against Drug Abuse and Illicit Trafficking’. Er verschijnt dan ook steevast een min of meer alarmerend bedoeld rapport over alle drugs die de wereld overspoelen, zie ons bericht van 28 juni jongstleden: ‘VN wil wereldwijd advertentieverbod voor cannabis‘.

Voor sommige landen is de jaarlijkse hoogmis van de drugshaters aanleiding om eens lekker symbolisch wat afgepakte dope in de fik te jagen. Met name in Azië houden ze wel van een showtje, zeker in landen waar men het gemak van een 1-partijstelsel kent. Zie ons bericht van 30 juni jongstleden: ‘Kijk, Myanmar steekt voor €570.000.000 aan drugs in de fik‘.

Tja, dan kan Suriname moeilijk achterblijven nietwaar? Aldus besloot de Narcotica Brigade van het land de 609.569 inwoners op 30 juni te vermaken met hun eigen versie van het vreugdevuur:

Coke, wiet, hasj, pillen en… Sukru

En wat zien de brave drugsvrezende burgers hier veranderen van prima dope in zinloze zuurstofverspilling, onder leiding van een officier van justitie in de plaats Kraka in het district Para?

Voor het antwoord citeren wij zonder enig redactioneel ingrijpen de landelijke politiesite van Suriname:

‘Het betreft in deze de onderschepte partij cocaïne van maandag 14 juni 2021 te Kaaimangrasi met een gewicht van 486.3 kilogram. Daarnaast is verder verbrand 14.3 kilogram cocaïne in vaste vorm, 13.975 milliliter cocaïne in vloeibare vorm, 6.6 kilogram marihuana, 302.05 gram hasj, 10 stuks XTC-tabletten en 302.05 gram “Sukru”.’

[Sukru, wat is dat nou weer en is het lekker soms? Welja, het is Surinaams voor MDMA/Molly 😉
(advertentie)