(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Er gaat niets boven Groningen zegt men (zelf daar), en voor wat betreft de humor van onze hoofdpersoon van vandaag gaat die vlieger zeker op. Agenten van het Team Verkeer zagen zondag een snorfietser op zijn dooie gemak tegen het verkeer in rijden op de Gedempte Zuiderdiep te Groningen. Eenmaal aangehouden bleek de spookrijder ook nog eens onbezoldigd cabaretier!

‘Staandegehouden en verbaliseerd’

Tegen het verkeer in rijden, daar houden ze bij het Team Verkeer uiteraard niet van. Wat heet; dat is zo’n beetje een doodzonde in hun bonnenboekje! Vandaar dat de bestuurder van de snorfiets, zo’n ding waarop je officieel 25 km/u mag en dat zonder dop op de kop, gedwongen moest stoppen voor de agenten op de Gedempte Zuiderdiep.

“Hierom hebben wij de bestuurder staandegehouden en verbaliseerd ter zake negeren van een gesloten verklaring”, schrijven de smerissen op Instagram over wat er daarna gebeurde. Voor ons onbegrijpelijke vaktaal dat ‘negeren van een gesloten verklaring’, maar goed… wij snappen de politie wel vaker niet.

‘Droge mond en glazige ogen’

Wat we dan weer wel heel goed begrijpen is hun volgende opmerking op Insta over het voorval met de spookrijdende snorfietser. “Tijdens het gesprek zagen wij dat de bestuurder een droge mond had, glazige ogen en sloom reageerde.”

Inderdaad: niet de symptomen van het coronavirus, maar van blowen en zo te lezen van geen slechte wiet ook. Vanzelfsprekend moet de vogel wel een speekseltest ondergaan van de agenten. En dan begint het grappen maken, al weten we bij god niet of het allemaal echt grappig bedoeld was.

Afijn, lees maar even mee wat de Politie Team Verkeer Noord-Nederland schrijft:

Verboden vruchten

Nou ja dat besturen lukte nog wel, alleen de goeie richting in slaan niet meer… Hoe dan ook, het spook mocht mee naar het bureau aangezien de speekseltest inderdaad bevestigde dat hij THC gesnoept had.

Op het politiebureau werd vervolgens wat bloed afgetapt, en als die bloedproef ook positief terugkomt van het NFI volgt een proces-verbaal, zo belooft de politie de meelezende burger op Instagram…

(advertentie)