(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Pas geleden verscheen ‘Weed of Wonder’, een fenomenale uitgave van het Hash, Marihuana & Hemp Museum. In samenwerking met het museum geven we alle Eerste en Tweede Kamerleden een exemplaar cadeau. Vorige week de eerste lading, deze week de tweede.

Boek van 300 pagina’s en 1,5 kilo

Het gebonden boek telt bijna 300 pagina’s, weegt anderhalve kilo en is een lust voor het oog. In dertien hoofdstukken wordt het verhaal van de plant verteld, aan de hand van de museumcollectie van ruim 9.000 voorwerpen.

Het voorwoord is van de hand van Dries van Agt, voormalig minister-president en in 1976 verantwoordelijk voor de invoering van het gedoogbeleid. De meeste foto’s zijn gemaakt door Floris Leeuwenberg, onder meer bekend van zijn iconische Hollands wietmeisje-foto.

Ervaring met bezorgen

Het is een fantastisch boek geworden, waarin ik nog geen enkele fout heb weten te ontdekken. En dat gebeurt zelden als ik een tekst over cannabis lees. Toen Gerbrand Korevaar, curator van het museum, vroeg of het VOC wilde helpen met het bezorgen van Weed of Wonder bij een aantal Haagse politici, aarzelden we dan ook geen moment.

Na twaalf jaar hebben we enige ervaring; we bezorgen onze VOC bidbooks al jaren bij de postkamers van de Eerste en Tweede Kamer. En we gaven eerder een DVD van de documentaire ‘What if cannabis cured cancer?’ aan alle 225 leden van ons parlement.

In geleend Fiatje naar Den Haag

We weten dus ook dat zo’n actie best wel wat tijd en voorbereiding vergt. Aanvankelijk besloten we een boek met begeleidende brief te bezorgen aan alle drugswoordvoerders in de Tweede Kamer, alle fractievoorzitters in de Tweede en Eerste Kamer en de ministers van VWS en J en V. In totaal 49 stuks, allemaal individueel verpakt, voorzien van brief en met een naamsticker er op.

The Green Ambassador en de VOC-voorzitter met de dozen vol wietboeken in Den Haag…

Op 2 juli reed ik met mijn vrouw Ciel naar Den Haag in een geleend Fiatje, met acht dozen boeken op de achterbank. Geen Haagse VOC-actie zonder ‘Green ambassador’ Darpan, die ons opwachtte op het Plein. Hij had eerder gecheckt of de postkamers nog wel open waren; de hele Tweede Kamer verhuist deze zomer naar het oude ministerie van buitenlandse zaken. Onze timing bleek uitstekend: de postkamers verkassen vanaf 19 juli.

Stadswandeling met Groene Ambassadeur

Het is elke keer weer bijzonder om met een steekkarretje vol dozen over het Binnenhof te lopen en onze volksvertegenwoordigers rechtstreeks van goede informatie over cannabis te voorzien. Om twee uur zat onze missie erop en maakten we met Darpan als gids een stadswandeling.

Nu ik toch in Den Haag was, wilde ik even langs bij de coffeeshops Greenhouse Secret Farmers en Dizzy Duck, die dit jaar opnieuw de show stalen bij de HighLife Cannabis Cup.

Nog eens 178 boeken bezorgen

Deze week krijgt de ‘Actie Weed of Wonder’ een vervolg. Ben Dronkers, oprichter van het Hash, Marihuana & Hemp Museum, Sensi Seeds en Hempflax, wil dat álle Eerste en Tweede Kamerleden het boek in hun postvak krijgen. Dat zijn nog eens 178 pakketjes. En Ben zou Ben niet zijn, als hij niet een paar aanvullingen voor de brief zou hebben. Gelukkig worden de pakketjes voor deze tweede lading in Amsterdam ingepakt en hoeven we ze alleen maar af te gaan geven.

De in totaal dertig doosjes passen niet in een Fiat, dus ga ik met mijn goede vriend, medestrijder en podcast co-host Rens in zijn busje naar Den Haag voor de tweede ronde. Working for the plant, zoals Doug Fine dat noemt.

Heilig geloof in een plant

Dat doen we omdat we heilig geloven in wat Ben Dronkers schrijft in het voorwoord van Weed of Wonder:

‘In the past, cannabis played a central role in cultures worldwide. The plant was a spiritual aid, it provided healing as a medicine, served as a food source, gave shelter and warmth. Cannabis should find this spot again and be in the centre of a reorientation as to how we live our lives and safeguard the future of our planet. As you will learn in this book, cannabis is invaluable for a sustainable future.’

Meer informatie over ‘Weed of Wonder’ vind je HIER

(advertentie)