(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nu het weer volop komkommertijd a.k.a. zomer in Nederland is, leek het ons wel gepast om een spiksplinternieuwe rubriek te lanceren als ware het een vliegtuigje van een verveelde miljardair richting de dampkring. Genoeg om uit te kiezen in ieder geval, want van een zomerstop bij de politie ten aanzien van het opjagen van wiet(planten) is natuurlijk géén sprake!

Aftrappen

De politie spreekt trouwens nooit van wiet, wietplanten of wietkwekerijen zoals normale mensen doen. Nee, bij de autoriteiten blijft men hardnekkig vasthouden aan de term ‘hennep’ in plaats van aan wiet of cannabis. Maar van hennep roken is nog nooit iemand stoned geworden kunnen wij je verzekeren.

Soit. Dit allemaal terzijde en als inleiding op de nieuwe zomerrubriek van 2021 ‘NL wiet-foto van de week’, waarvan wij vandaag de aftrap mogen verrichten in Limburg.

LEES OOKDit is het verschil tussen hennep en wiet

** afgepakt **

Ons oog viel namelijk op een Facebook-berichtje van Politie Basisteam Weert-Nederweert van vorige donderdag dat wij echter al op de maandagmorgen erna ontdekken, vandaar. Onder de uitdagende kop ** afgepakt ** laten de genoemde dienders ons weten dat zij gescoord hebben, in dit geval tijdens een ‘bestuurlijke controle’. Blijkbaar draaien die tegenwoordig ook al om wiet…

Bestuurlijke rooftocht controle

Weert is een Limburgse gemeente met meer dan 50.000 inwoners, grenzend aan zowel de wietschuur van Europa (provincie Noord-Brabant) als het nieuwe Nederwietland (België). Samen met ambtenaren van de gemeente ging een aantal politiemensen vorige week dus op bestuurlijke controle (wat de fok dat ook mag wezen) en de oogst doet vermoeden dat het daarbij niet zozeer om controleren gaat maar om wiet en geld afpakken.

Kijk maar naar De NL Wiet-foto van de week #1:

Ze hebben er in Limburg zelfs een aparte nummerplaat voor laten bijdrukken, zodat de foto nóg indrukwekkender wordt!

De summiere uitleg van de politie over wat we hierboven zien, luidt als volgt: “Tijdens deze controle werd een groot geldbedrag, hennep en hennep gerelateerde goederen aangetroffen. Alle goederen zijn door de politie in beslag genomen ten behoeve van het strafrechtelijke onderzoek.”

(advertenties)