(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het Vlaams-Nederlands is een fraai taaltje. Zo leren wij nu bijvoorbeeld het schitterende en wel degelijk met cannabis verband houdende woord ‘overgooier’. Dat is iemand die zo aardig is om gevangenen te voorzien van illegale contraband, zoals dus hasj en wiet!

Verveling bestrijden

Als je om een of andere reden in de bak bivakkeert is wat verstrooiing bijzonder welkom. En dan bedoelen we niet het dagelijkse uurtje buitenlucht of met z’n allen een slechte oude k*tfilm kijken. Nee, dan hebben we het natuurlijk over geestverruimende substanties en communicatiemiddelen.

Enter deze 31-jarige Belg, die afgelopen weekend in de buurt van de gevangenismuur in Antwerpen in zijn kladden werd gegrepen door een ‘anonieme patrouille van de mobiele eenheid’. Dat bericht de Gazet (Vlaams voor krant) van Antwerpen ons. Een heuse overgooier dus.

Telefoons en drugs

De niet-geüniformeerde flikken zagen de kerel met een boodschappentas richting de gevangenis aan de Aalmoezenierstraat lopen en dat is per definitie verdacht natuurlijk. Toen de smerissen de wandelaar aanspraken liet de man pardoes zijn tas vallen.

De reden daarvoor werd snel duidelijk: in de tas die dus over de muur van de gevangenis had moeten gaan vliegen om binnen mensen blij te maken bevatte namelijk het volgende qua inhoud:

  • Meerdere mobiele telefoons
  • Sim-kaarten (anders heb je weinig aan eerstgenoemde smokkelwaar duh)
  • GSM-opladers (idem duh)
  • Cocaïne
  • Hasj
  • Wiet

En dat ziet er uitgestald op een politietafeltje van de Politie Antwerpen zo uit:

Je zult begrijpen dat de vriendelijke weldoener inmiddels zelf achter de muur van de gevangenis is beland…

(advertenties)