(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De hele dag herrie van het eeuwig durende klussen of een loeiende radio met k*tmuziek? Geen probleem. Luidruchtig BBQ-feestje? Geen Probleem. Schreeuwende kinderen (en hun ouders) de godganse dag? Geen probleem. Elke dag weer smerige hondendrollen op de stoep? Geen probleem. Enkele geurende buitenwietplantjes in de tuin? GROOT PROBLEEM!

Besmettingsgevaar

Je begrijpt dat het cynisme weer rijkelijk uit het toetsenbord vloeit bij het tikken van bovenstaand intro. Maar het is toch ook wel raar dat brave burgers zich zo ontzettend druk kunnen maken over wat plantjes in de tuin bij een buurtgenoot, maar de echt vervelende zaken in hun wijk links laten liggen alsof ze besmet zijn met een dodelijke deltavariant.

Maar goed, elk volk krijgt het land wat het verdient of zoiets, en dus blijven de meldingen alsmaar binnenkomen bij de politie over ‘overlastgevende planten’. Wietplanten dus en in dit seizoen betreft het dan veelal – maar zeker niet uitsluitend – jongedames in de tuin.

Uitrukken!

Zo ook in Zeeland vorige week, waar een vredelievende buitenwiet liefhebber in Terneuzen de sjaak was, nadat er iemand uit zijn directe omgeving had geklaagd dat ‘er wietplanten in iemands tuin worden gekweekt’. Vanzelfsprekend laten politieagenten dan direct alles waarmee ze bezig zijn uit handen vallen en rukken ze uit naar het Grote Groene Gevaar!

Of zoals de website HVZeeland.nl (Hulpverlening & Veiligheid in Zeeland, hahahaha) het droogjes meldt: ‘Agenten gingen op onderzoek uit en troffen inderdaad enkele planten aan’. Nou nou… enkele planten nog wel!

Ook nog even binnenkijken

Maar daar blijft het leed voor de buitenwiet liefhebber – die de 2021 oogst dus welvoegelijk op zijn buik kan schrijven – niet bij. Voor het gemak (wij noemen het liever pestgedrag, maar goed) hadden de smerissen namelijk ook al ‘een machtiging om in de woning te kijken’ bij zich en dus bleef hun ongewenste bezoek niet beperkt tot de tuin.

Binnen in het huis roken de agenten de welbekende ‘sterke hennepgeur’. HVZeeland: ‘Vervolgens werden gedroogde henneptoppen aangetroffen’. Misschien dat de argeloze brave burger nu nog denkt dat hier een enorme misdaad is opgelost, maar voor iedereen die nog 1 of 2 goeie ogen heeft zal de bewijsfoto van de Politie Zeeland-West-Brabant daar snel een einde aan maken. Want dit is de ‘oogst’:

Slaap lekker (verder) brave burger

Eén heel klein gripzakje met één topje wiet, één iets groter gripzakje met wat kruimels wiet erin en een nog iets groter gripzakje met, wat zal het zijn, een grammetje of 30 wiet. Plus een foto van de (inmiddels morsdode) schattige kleine wietplantjes in de tuin, drie stuks welteverstaan.

‘De wietplanten zijn onder toeziend oog van de agenten vernietigd. De henneptoppen zijn door de politie in beslag genomen. Tegen de bezitter wordt proces-verbaal opgemaakt’, schrijft de regionale nieuwssite tot slot nog.

Al met al dus weer een schitterend staaltje zomerzotheid in Nederwietland. Welterusten brave Zeeuwen en alle andere brave burgers, alles is weer veilig…

(advertenties)