(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Kweek je biologisch dan heb je het doorgaans makkelijk. Het bodemleven in de grond doet dan namelijk het meeste werk voor je. Het breekt organisch materiaal af tot opneembare voeding, en zorgt dat je plant helemaal niets te kort komt. Moet je natuurlijk wel een bodemleven hebben, maar dat voeg je eenvoudig toe met BioEnhancer. 

De biologische Powder Feeding van Green House is geweldig, en vooral geweldig makkelijk in gebruik. Er zijn slechts drie producten, dus je kan eigenlijk niets fout doen. Gebruik gewoon de BioGrow voor de groeifase en BioBloom voor de bloeifase. Het derde en laatste product uit de lijn is wat bijzonderder, en kun je ook gebruiken als je met andere biologische voeding kweekt: BioEnhancer.

BioEnhancer

BioEnhancer werkt eigenlijk als een soort katalysator voor biologische voeding in aarde. Het bevat namelijk twee cruciale elementen voor iedere biologische kweek. Trichoderma schimmels van de harzianum stam, en bacillus subtilis bodembacteriën.

De trichoderma harzianum schimmels koloniseren de wortels van je planten razendsnel, en gaan een symbiose met je plant aan. In ruil voor wat glucose breiden ze het wortelgestel van je planten uit, zodat die van meer voeding kunnen profiteren. Daarnaast beschermen ze de wortels tegen ziekteverwekkers en vijandige schimmels.

De bacillus subtilis bodembacteriën in BioEnhancer zorgen ervoor dat je planten alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze maar nodig hebben, en meer. De bodembacteriën breken daarvoor organische deeltjes in de bodem en in biologische voeding af, en zetten die om in voor de planten opneembare voedingsstoffen. Hierbij maken ze een zeer gevarieerd dieet voor je planten, dat uit veel meer dan stikstof, fosfor en kalium alleen bestaat.

Om de trichoderma schimmels en de bodembacteriën wat lekkers te geven om mee aan de slag te gaan, bevat BioEnhancer daarnaast ook een mix van humuszuren en zeewierextract. Humuszuren kunnen zich binden aan de broodnodige sporenelementen, zodat de plant deze tot haar beschikking heeft wanneer ze die nodig heeft. Het zeewierextract is tenslotte een geweldige organische voedingsbron voor de bodembacteriën, en bevat ook veel natuurlijke hormonen, vitaminen, enzymen en aminozuren.

Gebruik

BioEnhancer kun je gedurende de hele cyclus van groei tot bloei gebruiken. Geef het een keer per twee weken, en na het verpotten of planten voor een snelle wortelontwikkeling. Je hoeft BioEnhancer niet van te voren door de grond te mengen maar kunt het gewoon aanlengen met water. Eenmaal aangemaakt dien je het wel binnen 24 uur te gebruiken.

Let erop dat BioEnhancer de pH-waarde van het water verhoogt. Dat maakt niet uit als je op aarde kweekt maar wel als je op kokos kweekt. Zuur het water in dat geval eerst af naar een pH-waarde van 5,0 en meng daarna pas de BioEnhancer erdoor.

BioEnhancer is verkrijgbaar in een verpakking van 125 en 500 gram, en daarmee goed voor 125 of 500 liter water (1gr/L). Bestellen kan vanaf €24,50 (500 gram kost €67,50) op Sirius.nl.

(advertentie)