(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Bio Force bevat weliswaar stikstof, maar is in essentie toch geen plantenvoeding. Je gebruikt de bladspray aanvullend vanaf de eerste groeiweek tot de daadwerkelijke bloei begint. Het middel bevat 18 verschillende aminozuren en plantenextracten. Ingrediënten die wietplanten sterker, groter en weerbaarder maken tegen stress, en daarmee volgens de producent voor 20 procent meer opbrengst kunnen zorgen!

De beschrijving van het product Bio Force op de website van de Mabio is waarschijnlijk niet voor iedereen even makkelijk te begrijpen. Niet per se omdat die in het Engels is maar ook omdat de werking van de stimulerende spray behoorlijk technisch is.

Laten we beginnen met de ingrediënten, dan gaan we daarna over tot de uitleg en de werking daarvan. Bio Force bevat stikstof en 18 verschillende aminozuren zonder eiwitten, en natuurlijke plantenextracten. De bladspray stimuleert voornamelijk antilichamen door chitinase en peroxidase activiteiten – geen zorgen, die zin gaan we toelichten.

Hoewel Bio Force zogezegd zelf geen eiwitten bevat, zijn de antilichamen die het product stimuleert dat wel. Het zijn grote Y-vormige eiwitten die het immuunsysteem gebruikt om ziekteverwekkers van buitenaf (pathogene bacteriën en virussen) te herkennen. Deze nuttige antilichamen worden zogezegd door het product gestimuleerd door middel van chitinase en peroxidase activiteiten. Chitinasen zijn enzymen die chitine in celwanden kunnen afbreken, en peroxidasen zijn eiwitten die werken als katalysator voor de processen van de antilichamen die worden gestimuleerd.

Voordelen van Bio Force

Hopelijk hebben we de werking van de bladspray zo enigszins kunnen uitleggen. Wellicht ben je echter meer geïnteresseerd in de voordelen van het product voor wietplanten, en die zijn volgens de producent veelbelovend.

Om te beginnen zorgt de enige voeding in de spray (stikstof, N) voor de vorming van chlorofyl en daarmee gezonde groene bladeren en meer fotosynthese. Verder zorgt de werking van de antilichamen voor een betere afweer van planten, een betere resistentie tegen droogte en kou en plantenstress. Ook stimuleert het middel de bloei en de productie van bloemen (lees: toppen). Stammen en wortels worden steviger en dikker en de celdeling (lees: groei) versnelt. Tenslotte zorgt het gebruik van Bio Force volgens producent Mabio voor een betere diëtaire balans. Planten nemen met andere woorden hun voeding beter op.

Uiteindelijk zorgen al deze werkingen voor sterkere, grotere wietplanten en tot zo’n 20% meer opbrengst kunnen leiden. Kijk, en daar heb je wat aan!

Gebruik

Het gebruik van Bio Force is eenvoudig. Je begint vanaf de eerste week van de groeifase met de spray, die je mengt met water in een mengverhouding van 20 milliliter per liter water. Eén dopje van de Bio Force fles bevat 10 milliliter, dus twee dopjes op een liter. Besproei de bladeren van je planten hiermee goed aan de bovenkant en aan de onderkant, tot die beginnen te druppelen. Gebruik Bio Force elke drie tot vijf dagen, totdat de topvorming begint, voor de allerbeste resultaten.

Een flesje Bio Force kost €29,99 en bevat 200 milliliter. Het is daarmee goed voor 100 liter bladspray. Bestellen is eenvoudig en kan hier op Mabio.eu.

(advertenties)