(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Weed of Wonder is werkelijk een prachtig boek over cannabis. Je zou het ook de biografie van cannabis zelf kunnen noemen, want het boek vertelt het hele levensverhaal van onze geliefde plant. Het 300 pagina’s tellende meesterwerk staat vol met schitterende foto’s, en is net als wiet zelf een genot voor de zintuigen. Stuur ons jouw persoonlijke eerste kennismaking met cannabis om kans te maken op een gratis exemplaar. 

Kort geleden verscheen het mooie Weed of Wonder. Een Engelstalige uitgave van het Hash, Marihuana & Hemp Museum in Amsterdam en Barcelona. Het is een prachtig boek dat eigenlijk niets minder dan het levensverhaal van cannabis op onze mooie planeet vertelt. In persoonlijke opdracht van Ben Dronkers (founding father van o.a. het Hash, Marihuana & Hemp Museum, Sensi Seeds en Hempflax), ontvingen alle Eerste en Tweede Kamerleden al een gratis exemplaar. Deze week maak jij ook kans om het boek te winnen, met jouw persoonlijke verhaal over cannabis. Lees aan het einde van deze boekreview wat je precies moet doen om kans te maken.

Weed of Wonder, biografie van cannabis

Weed of Wonder is veel meer dan een verzameling museumstukken aangevuld met een beschrijving. Het driehonderd pagina’s tellende boek vertelt namelijk niets minder dan het gehele levensverhaal van de cannabisplant op planeet aarde. Van de prehistorie tot het tijdperk van de prohibitie tot het heden en zelfs de toekomst. In die zin zou je het boek misschien wel de biografie van de cannabisplant zelf kunnen noemen.

Maar Weed of Wonder gaat zelfs nog verder dan dat, en heeft ook een duidelijke boodschap voor de wereld. Namelijk dat cannabis weer de belangrijke rol voor de mensheid en onze planeet zou moeten vervullen, die het in het verleden had. Als roesmiddel om de zinnen te verzetten en inzicht te geven. Als een toegankelijk en veilig medicijn, als een gezonde voedselbron en als milieuvriendelijke grondstof voor de industrie. Onze planeet heeft cannabis nu wellicht harder nodig dan ooit, en in Weed of Wonder lees je waarom.

Museum in je boekenkast

We durven het bijna niet te zeggen maar met Weed of Wonder in je boekenkast, zou je wellicht denken dat een bezoek aan het Hash, Marihuana & Hemp Museum niet meer nodig is. Het tegenovergestelde is echter het geval want het boek inspireert juist enorm om meer over cannabis en al haar helende eigenschappen te ontdekken.

In Weed of Wonder kom je erachter hoe invloedrijk het meest beschreven en gebruikte kruid ter wereld is en was. Het boek vertelt ook waarom wiet én hennep al sinds de jaren ’30 ten onrechte gedemoniseerd en gecriminaliseerd worden. Aan het einde van elf prachtige hoofdstukken over de rol van wiet in verschillende tijden en plaatsen op de wereld, wordt je achtergelaten met een mooie visie voor een groene toekomst met cannabis!

Weed of Wonder winnen?

Weed of Wonder is zo uitgebreid, dat het uitermate lastig is om de essentie in een korte review echt goed te vangen. Je moet het met andere woorden zelf ervaren. Gelukkig kan dat ook want we geven een gloednieuw exemplaar weg. Om kans te maken op dat exemplaar hoef je ons alleen even een mail te sturen met daarin jouw persoonlijke eerste kennismaking met cannabis. Voeg daar in de geest van het boek een mooie foto bij, om je winkans te vergroten. Insturen kan tot en met woensdag 11 augustus.

Lees hier verder voor meer informatie over Weed of Wonder.

(advertenties)