(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vroeger was het gebruikelijk voor de politie om in het nieuwsbericht over een ontmantelde wietkwekerij ook de zogeheten ‘straatwaarde’ te vermelden. Helaas doen ze dat nu nog maar zelden. Gelukkig maakte de politie in het Zuid-Hollandse Lansingerland dinsdag een uitzondering. En daarom weten wij weer dat 1 wietplant die (bijna) klaar is om gekortwiekt te worden tegenwoordig 320 euro waard is op straat, althans volgens de kit.

Altijd tijd voor wiet

Het was dus enigszins gokken hoeveel een wietplantje tegenwoordig doet in de ogen van de bestrijders ervan, ofwel de politie. Die zeggen altijd wel dat ze met te weinig man zijn en het zo ontzettend druk hebben, maar zoals jullie weten – al dan niet uit eigen ervaring – hebben ze altijd tijd voor wiet.

Zo ook afgelopen dinsdag in Bergschenhoek, een dorp in de fusiegemeente Lansingerland. De lokale website Hart van Lansingerland kopt over het voorval: ‘Opnieuw hennepkwekerij aangetroffen in Lansingerland‘. Blijkbaar houden de inwoners dus wel van plantjes kweken, maar daar gaat onze focus ditmaal niet naar uit. Wij gaan voor het grote geld!

Wat doet dat nou één wietplant?

In het pand aan het Weg en Bos in Bergschenhoek was het allereerst weer eens makkelijk scoren voor de dienders, aangezien ook deze plantage ‘ontdekt’ werd dankzij een tip. De dienstdoende smeris spreekt volgens de lokale site in eerste instantie zelfs over ‘een flinke hennepkwekerij’, waarbij hij denkt aan 250 tot 300 dames. Het blijken er uiteindelijk – als de stagiair klaar is met tellen – nog meer te zijn: 375 stuks.

En dan komt het, de roemruchte straatwaarde. Volgens de politie in Zuid-Holland zijn deze 375 bijna oogstrijpe wietplanten goed voor een straatwaarde van ‘meer dan 120.000 euro’.

Welja, omdat wij niet van overdrijven houden zullen we gaan rekenen met precies 120k om erachter te komen wat een plant met toppen waard is – op straat ofwel in de zwarte handel – in de ogen van onze vijand:

120.000 euro gedeeld door 375 wietplanten = 320 euro per plant

[foto: Krakenimages.com/Shutterstock]
(advertenties)