(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Geweldige actie van een tabakszaak – en dus géén cannabis dispensary  – in de plaats Beacon in de staat New York: iedere eerste en laatste vrijdag van de maand kan je in ‘Smokers Mecca’ een gratis joint komen halen. Zonder verdere verplichtingen en ook nog eens volkomen legaal, hoe vreemd dat ons ook in de oren klinkt. Maar hé, dat is nou een voordeel van legale wiet!

Free Joint Friday

Dat zal dus wel een drukte van belang worden bij Smokers Mecca, een winkel die in de Amerikaanse media wordt omschreven als een ‘vape store’ ofwel een vaporizer toko. Je kan er sigaretten, tabak, CBD, vullingen voor verdampers en (water)pijpjes kopen, maar geen wiet.

Want wiet verkopen mag je alleen met een licentie in een zogeheten marijuana dispensary in de staat New York, sinds afgelopen april recreatieve cannabis is gelegaliseerd. Maar hoe flikt eigenaar Grant McCabe dat dan met zijn toepasselijk ‘Free Joint Friday’ genoemde stunt?

Wacky stuff

“I like doing wacky stuff… I just want to spread some good will and this seemed like a fun thing to do”, verklaart de tabaksboer tegenoverradiozender 101.5 WPDH. Maar gek zijn we allemaal, hoe komt hij ermee weg om elke bezoeker van 21 jaar of ouder een gratis joint in zijn handen te drukken zonder dat McCabe een cannabis-vergunning bezit?

Welnu, dat is simpel; wiet verkopen mag hij inderdaad niet, maar wiet gratis weggeven wél. “It’s something cool to do for our customers and the Hudson Valley”, licht de winkelier toe. Welkom in Amerika cannabisvrienden, het land van de onbegrensde mogelijkheden. Of zoals McCabe het met enig gevoel voor understatement zegt: “We’re just hoping people come in and say hi and get a little joint for free.”

Wiet verkopen mag niet, maar gratis joints uitdelen is dan weer geen probleem in New York…

The word will spread

Dat zal wel los lopen ja, op die vrijdagmiddagen tussen 3 en 6 uur als de joints gratis zijn. De wet in de staat New York heeft namelijk geen bezwaar tegen het ‘delen en weggeven van cannabis’. De advocaat van McCabe waardeert het idee overigens iets minder, want die noemt de actie van zijn client ronduit ‘idioot’.

Maar plaatsgenoot Danielle Moses zegt tegen de regionale radiozender dat ze het juist een intelligente manier van reclame maken vindt: “It’s a genius business move. Instead of spending tons on advertising, he is giving away free weed. The word will spread.”

The Leaf NY

Door de covid-19 pandemie en het verbod op de verkoop van vape-vullingen met smaakjes in New York, gaan de zaken niet meer zo goed als voorheen. Met de gratis joint stunt hoopt de winkelier de omzet weer op te krikken, en dat als de klanten eenmaal binnen staan ze ook besluiten iets te kopen in zijn Smoker’s Mecca.

Overigens is McCabe wel degelijk van plan om binnen afzienbare tijd ook wiet te gaan verkopen. Met zijn tweede onderneming, die toepasselijk The Leaf NY heet en aan dezelfde Mains Street ligt als zijn tabakstoko, hoopt ie namelijk een licentie in de wacht te slepen voor de legale verkoop van recreatieve wiet. Wij zullen alvast voor hem duimen!

(advertenties)