(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wiet is verboden in Nederland en dus moeten de 1 miljoen cannabis consumenten in dit armzalige land hun toevlucht zoeken tot gedoogde verkopers (uitsluitend coffeeshops), online marktplaatsen (allemaal illegaal), straathandelaartjes of de good old huisdealer. Jazeker, die bestaat nog. Kijk maar naar dit geval in Purmerend!

Klik-klik-kil

Vooropgesteld: ze hebben wel degelijk gedoogde verkooppunten van wiet en hasj in het Noord-Hollandse Purmerend. Maar blijkbaar is er naast coffeeshops Anna en Spilff II behoefte aan meer. Meer in de vorm van een heuse ‘thuiscoffeeshop’ zoals de politie het treffend omschrijft, nadat ze de illegale winkel uiteraard volkomen uitgekleed hebben.

Al het gedoe begint uiteraard weer met het betere klikwerk, in dit geval zelfs van meerdere verklikkers tegelijk. ‘De tips gingen over de aanloop bij een woning, waarbij werd vermoed dat drugs werden verkocht’, vat de politie voor ons samen.

Verboden voor planten

Omdat woensdag van oudsher gehaktdag is in dit land van koude kikkers en plantenverraders, toog er vorige woensdag een geüniformeerde delegatie richting de Canberrastraat in Purmerend (81k inwoners). En wat denk je? ‘De woning is in observatie genomen waarbij inderdaad het een komen en gaan van mensen was. Bij een gecoördineerde actie is een drietal kopers aangehouden, die daadwerkelijk softdrugs bleken te hebben gekocht’, aldus de politie.

Om de klus af te maken restte slechts het oppakken van de mensen die daadwerkelijk softdrugs hadden verkocht daar aan de Canberrastraat. Dat bleken een 31-jarige man en een 23-jarige vrouw te zijn. Zij mochten zoals je begrijpt mee naar het politiebureau voor verhoor én lopen het risico dat ze door de burgemeester van Purmerend een tijd dakloos worden gemaakt, want planten(materiaal) in huis dat pikken wij hier niet in dit land.

Binnenkijken in een thuiscoffeeshop

Waar onze belangstelling echter met name naar uit gaat is de inrichting van de ‘thuiscoffeeshop’, want zo vaak zien we die nu ook weer niet van binnen. Wel, kijk aan:

Volgens de smerissen die de klus wisten te klaren, werden er ‘verschillende voorraadbussen aangetroffen met diverse soorten wiet’. Meer dan 5 gram natuurlijk, zodat er juridisch gezien terecht van een ‘handelsvoorraad’ van bijna 200 gram kan worden gesproken. Bovendien is zo’n handelsvoorraad steevast goed voor drie tot zes maanden huisuitzetting.

Oh ja. Een thuiscoffeeshop levert dus best wel lekker geld op. In Purmerend dan toch zeker alvast, want daar pikten de dienders zomaar even 13.000 euro cash mee…

(advertenties)