(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Er zijn vele Kush wietsoorten en kruisingen en ze zijn allemaal bijzonder gewild! Dat komt natuurlijk omdat een echte Kush enorm veel smaak en THC heeft. De indica’s zijn heerlijk voor de roker én fantastisch voor de kweker want ze produceren dikke, bonkige en kogelharde toppen.

Wie Kush kweekt gaat natuurlijk de volle 100 procent voor keiharde, vette en met THC bedekte golfballen van toppen. Qua genetica ben je dan met Kush alvast aan het goede adres. Met de volgende Kush kweektips haal je het meeste uit dit geweldige cannabisras.

Go hydro!

De meeste Kush wietsoorten zijn niet moeilijk te kweken; ze groeien ontzettend uitbundig en kunnen veel voeding aan. De brede bladvingers vangen ieder lichtstraaltje op en zetten een hoop licht om in plantmateriaal (groei). Om alles uit een Kush plant te halen moet je het uiterste van haar vragen, daar houden ze van. Omdat Kush zo’n snelle stofwisseling heeft, doet ze het buitengewoon goed op hydrosystemen. Zonder overvoedt te raken zuigt ze gulzig voedingswater op terwijl haar wortels zich niet door een dikke laag aarde heen hoeven te worstelen. Go hydro als je de mogelijkheid hebt, Kush zal je belonen met een geweldige opbrengst!

Hoge EC waarde

Natuurlijk geef je ook een Kush soort niet te veel voeding, maar kijk eens tot hoever je kunt gaan. Je zult merken dat Kush planten een hoop kunnen hebben. Begin met een normale dosis voeding en voer het langzaam op. Probeer na de eerste echte groeiweek maar eens een voedingsoplossing te geven met een EC waarde van 1,5. Dit lijkt hoog voor zo’n jonge plant maar de meeste Kush soorten zullen het met plezier opdrinken. Het spreekt voor zich dat je natuurlijk wel moet blijven opletten voor tekens van overvoeding.

Kush wietsoorten groeien graag en uitbundig, en lusten best wat voeding. Foto: Cascade Creatives, Shutterstock

CO2 en licht

Niet alleen is Kush een echte hongernek wanneer het om voedingsstoffen gaat, ze maakt ook dankbaar gebruik van toegevoegde CO2. Probeer eens een CO2 emmertje voor je Kush dames, je zult zien dat ze hier heerlijk op gaan! Hetzelfde geldt voor licht. Kush is gek op veel licht want hoe meer licht, hoe meer energie ze heeft om te groeien. Ga voor een lekkere krachtige kweeklamp, en helemaal als je ook CO2 toevoegt.

Zorg er in de bloeifase voor dat de temperatuur niet boven de 25 graden komt en hou de nachttemperatuur minstens 10 graden koeler, dit zorgt ervoor dat de toppen goed kunnen uitharden.

Door alle voeding moet je misschien wel even goed spoelen voordat je van de groei- naar de bloeifase overschakelt. Spoel ze dus een keer goed door met schoon afgezuurd water voordat je met bloeien begint. Doe dit aan het begin van een dag zodat je planten de tijd hebben om wat van het vocht krijt te raken, en er het minste last van hebben. Vergeet ook niet om nog eens goed te spoelen voordat je je Kush gaat oogsten.

Een mooie voorraad Master Kush. Foto: ssssssssssssssss, Shutterstock

Wacht met oogsten

Wacht met de oogst tot je trichomen écht rijp zijn. Kush heeft niet extreem veel bloeitijd nodig (50 tot 70 dagen) dus dat beetje extra geduld moet je kunnen opbrengen. Veel Kush-soorten komen qua gewicht nog behoorlijk wat aan tijdens de laatste paar dagen dus wacht daarop. Je ziet aan de trichomen vanzelf wanneer het tijd is voor de oogst.

De typische harde toppen die Kush-soorten produceren brengen aan het eind van de bloeifase een extra risico op schimmels met zich mee. Houd de luchtvochtigheid in de bloeifase dus zo laag mogelijk en geef de planten niet te veel water. Een goede luchtcirculatie voorkomt ook een hoop schimmelproblemen.

[Openingsbeeld: Atomazul, Shutterstock]
(advertentie)