(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Behalve bij de GGD’s om mensen te prikken, hebben ze ook bij de kliklijn Meld Misdaad Anoniem honderden extra medewerkers aangenomen in coronatijd. Want wat blijkt nu het volk merendeels thuis werkt op de bank hangt en door de ramen loert? Dat we elke verdachte beweging via MMA doorbellen naar Oom Agent en helemaal als er godbetert plantjes in het spel zijn.

Uitrukken

En daar zijn ook de wijkagenten weer, de uitvoerders die op het einde van de anonieme kliklijn-route gretig staan te wachten om de verraderlijke voorzetjes in te koppen. Dat dit ten koste gaat van heel veel diensturen en belastingcentjes en op de keper beschouwd geen reet oplevert (bedoel; ooit gezien dat er geen wiet was in de shop?) mag de dolle pret niet drukken. Uitrukken!

Inkoppertje

En zo geschiedde afgelopen dinsdag in Barendrecht, nabij Rotterdam. Dat de coke daar met containerschepen tegelijk wordt binnengesmokkeld is bijzaak/bijvangst, het gaat om de jacht – noem het een war on drugs voor ons part – op wiet.

Hoe dan ook, wijkagenten rukken uit, dwingen bestelbus die erbij is gelapt in Ridderkerk tot stoppen en stellen tevreden knorrend op hun Instagram vast dat er inderdaad 7 verhuisdozen aan boord zijn, met de door de verrader beloofde wiet erin:

Hiep-hiep-hoera en op naar het volgende klinkende succes in deze never ending war on drugs mannen!

(advertentie)