(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Eén van de leukste onderdelen van de al 24 jaar lopende tekenfilmserie South Park is de wiethandel van papa Randy van 1 van de 4 hoofdrolspelertjes. Onder de handelsnaam ‘Tegridy’ gebeurt dat allemaal. Fantasie en werkelijkheid kwamen eerder dit jaar op ‘420’ samen toen er in de staat Colorado nummerborden werden geveild met cannabisthema’s. De plaat met ‘Tegridy’ erop werd op 1 na het duurste verkocht en daarvoor kregen de makers van South Park openlijk dank betuigd door de gouverneur. 

Cannabis kentekens voor het goede doel

Veertien unieke nummerborden werden er rond 20 april – niet voor niets de internationale cannabis feestdag 420 – geveild in de Amerikaanse staat Colorado. Dat was in 2014 de eerste staat waar recreatieve wiet legaal over de toonbank van de dispensaries ging. Al het geld dat wietliefhebbers op de online veiling boden voor de nummerborden ging naar het goede doel: het Colorado Disability Funding Committee.

LEES OOK420-stunt • Colorado veilt ‘wiet-nummerborden’ voor goed doel

Onlangs was er een meeting tussen de gouverneur van Colorado Jared Polis en de twee bedenkers van South Park – Trey Parker en Matt Stone – ook uit Colorado. Bovendien speelt South Park zich dus ook af in Colorado, weliswaar in een fictief stadje maar wel degelijk gebaseerd op de geboorteplaatsen van de twee makers: Conifer en Littleton.

24 jaar South Park en het succes van Tegridy

Behalve dat de gouverneur de twee animatie-koningen eer betoonde voor het 24-jarige jubileum van hun tekenfilmserie South Park, kregen de heren ook een ‘ceremoniële Tegridy nummerplaat’ aangeboden door de hoogste politieke leider in hun thuisstaat. Dit omdat ‘Tegridy’ bij de 420-veiling liefst vijfduizend dollar scoorde. Er was maar één beter scorende nummerplaat en dat was ‘ISIT420’, die voor zesduizend dollar werd geveild.

Zoals gezegd kregen Parker en Stone een ceremoniële kentekenplaat uitgereikt, dus echt ermee rondrijden zit er niet in – dat is voorbehouden aan de koper van de ‘Tegridy’-nummerplaat natuurlijk.

De makers van South Park met hun ‘eigen’ cannabis nummerplaat…

Tegridy weed

Wat er wellicht wél echt aan zit te komen en waarover ook al vaker gespeculeerd is, is Tegridy (Farms) wiet. Maar dan dus niet getekend op het beeldscherm maar the real stuff. Onlangs liet Stone (what’s in a name zullen we ook maar zeggen) aan persbureau Bloomberg doorschemeren dat het er van kan gaan komen binnenkort.

“I think we’re really for the first time going to bring Tegridy Weed into real life” – South Park-maker Matt Stone

Oh ja, wegens het mooie succes komt er volgend jaar opnieuw een cannabis-nummerplaten-veiling voor het goede doel in Colorado rond 420.

(advertenties)