(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Kevin Durant (32) is in de toonaangevende Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA één van de absolute toppers. Maar de 2.08 meter lange speler van de Brooklyn Nets is ook een echte liefhebber van cannabis. Nu gaat hij zich samen met de website Weedmaps inspannen om de nog steeds levende vooroordelen rondom wiet definitief uit de wereld te helpen!

Destigmatiseren

Nadat Kevin Durant eerder al samen met rapper Snoop Dogg poen investeerde in cannabis start-up Dutchie (een bezorgdienst), gaat ie nu proberen om cannabis te ‘destigmatiseren’ met een serie podcasts en video content.

Dat doet de basketballer – die begin deze maand voor 4 jaar bijtekende bij zijn club voor slechts 198 miljoen dollar – onder de vlag van zijn mediamerk ‘Boardroom’, zo meldt de sportzender ESPN.

Blowen binnen en buiten de NBA

Volgens Durant is het ‘al lang de hoogste tijd om de vooroordelen aan te pakken rondom cannabis die nog steeds bestaan in de sportwereld en ook wereldwijd’. Wiet is officieel verboden in de NBA, maar sinds het 2020 seizoen (het eerste ‘coronajaar’) worden spelers niet langer op THC getest. De laatste basketballer die voor wietgebruik geschorst werd, was Thabo Sefolosha van de Houston Rockets in 2018.

Maar buiten de NBA is het nog steeds behelpen vinden KD (zoals de meeste Amerikanen hem kortweg noemen) en Weedmaps. “Dit partnerschap gaat ons verder helpen om gesprekken over wiet te normaliseren, net als het creëren van content en nog veel meer via ons Boardroom medianetwerk”, stelt KD. “Dit is slechts het begin voor ons.”

 

Durant hoopt ook dat zijn collega’s in de NBA hem zullen bijstaan in het bediscussiëren van de voordelen van cannabis. Op vragen over zijn eigen gebruik volgde echter het voorspelbare ‘no comment’…

LEES OOKNBA-legende Paul Pierce ontslagen als tv-analist om wietvideo

LEES OOKKijk, NBA-legende Shawn Kemp opent zijn wietwinkel

LEES OOKNBA-basketballer Dion Waiters knock-out door THC-snoep

[openingsfoto: Oleksiy Naumov/Shutterstock]
(advertenties)