(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een lekkere knetterstonede video live droppen op Instagram, je zou denken dat ze daar tegenwoordig niet meer van wakker liggen in de Verenigde Staten. Maar denk opnieuw. Sportzender ESPN heeft levende basketballegende Paul Pierce – jarenlang sterspeler van Boston Celtics – per direct de laan uitgeknikkerd vanwege een iets te benevelde video met wiet en strippers. En daarop reageerde Pierce weer heel origineel met een tweede, hilarische Insta-video!

Basketbal en cannabis

Wiet in de NBA is altijd een dingetje geweest. Heel veel spelers van de Amerikaanse basketbalcompetitie gebruiken cannabis, om te relaxen tijdens het moordende reisschema dat de NBA kent of om hun pijntjes en blessures mee te behandelen. Geen wonder dat er tegenwoordig dus maar helemaal niet meer op THC wordt getest in het miljardencircus, er zouden niet genoeg spelers meer opgesteld kunnen worden waarschijnlijk.

Paul Pierce en zijn vrouw Julia bij de wereldpremière in 2017 van de film Justice League in Los Angeles. [foto: Kathy Hutchins/Shutterstock]

Een aantal voormalige NBA-sterren – Shawn Kemp, Lamar Odom, Al harington, Kevin Durant, Dennis Rodman om er enkelen te noemen – is tegenwoordig ook actief in de legale cannabusiness in de VS. Ballen en blowen gaat blijkbaar prima samen, haha.

Paul Pierce versus ESPN

Maar hoewel recreatieve wiet in 15 staten en medicinale wiet zelfs in 35 staten van Amerika gelegaliseerd is, blijven sommige partijen hopeloos achter. Zoals het sport-tv netwerk ESPN dus, in Nederland ook actief als de zender die de Eredivisie wedstrijden live uitzendt (voorheen Fox Sports).

Zelden een stel hypocrietere moraalridders gezien als die van ESPN, om een uitstekende commentator en levende sportlegende zo te behandelen en met onmiddellijk ontslag te belonen – midden in de nacht nota bene – vanwege wat grappige stonede video’s in/uit de privé-omgeving van Pierce.

Want vergeet niet; Paul Pierce (43) is een oud-kampioen, voormalig MVP (meest waardevolle speler) en gezichtsbepalende speler van de roemruchte Boston Celtics (samen met de LA Lakers recordkampioenen in de NBA) gedurende liefst 19 seizoenen. Hij is 1 van de 3 Celtics-spelers die in zijn carrière meer dan 20.000 punten scoorde bovendien. Zijn rugnummer 34 mag als eerbetoon nooit meer door een andere speler gedragen worden…

Per direct aan de kant gezet vanwege dit Instagram filmpje

Na zijn actieve spelersloopbaan ging de vlotgebekte Pierce aan de slag als tv-analist bij ESPN voor de programma’s The Jump en NBA Countdown. Tot afgelopen maandagnacht dus. En waar gaat het over? Nou dit Insta-filmpje met wat wilde meiden (ingehuurde strippers volgens de media) dus, dat inmiddels al meer dan 3,5 miljoen (!) keer is bekeken:

Pierce kan er om lachen…

ESPN kwam dus direct in actie en flikkerde Pierce eruit als tv-analist naar aanleiding van het stonede videootje. Daarop reageerde de kampioen op geheel eigen wijze. You go Paul, fuck ESPN!

(advertenties)