(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hij werd bekend vanwege zijn prestaties op het basketbalveld en later die tussen de lakens met realityster Khloé Kardashian. Maar echt wereldberoemd werd ie pas toen hij compleet van de wereld – thank you crack cocaïne – in een bordeel van de vloer werd geschraapt: Lamar Odom. Tegenwoordig zonder Kardashian en zonder coke, maar nog steeds met wiet. Wat heet, hij is tegenwoordig investeerder in de legale cannabisbranche!

Blowen in de NBA

De 38-jarige oud-profbasketballer Lamar Odom is bepaald niet de eerste sporter die na zijn dopingzondes de wietindustrie in rolt. Zo ging wielrenner Floyd Landis hem bijvoorbeeld al voor in Colorado. En ook uit de NBA basketbalcompetitie ging Al Harrington hem al voor met Viola Extracts. Maar vergeleken met Lamar zijn dat brave kostschooljongens.

Odom was er al in 2001 bij, toen hij geschorst werd wegens overtreding van de NBA drugsbeleid, iets wat hij twee keer presteerde in acht maanden. Hij gaf toentertijd wel heel sportief toe dat ie wiet rookte. Tegen de pers verklaarde de sporter: ‘I hope everyone doesn’t pass judgment on my mistake. I’ve made a couple and I may make a couple again, but hopefully they won’t be as big as this one.’

Trouwen met een Kardashian

Eh… sorry Lamar, dat wordt lastig jongen. In 2009 trad hij – als gevierde speler van het sterrenensemble Los Angeles Lakers – in het huwelijk met Khloé Kardashian (inderdaad, de zus van). Op de kop af één maand nadat hij haar voor het eerst ontmoette en een knappe 9 dagen nadat ze zich verloofd hadden. Vanaf dat moment dook de sporter wekelijks op in de roemruchte tv-serie ‘Keeping Up With The Kardashians’.

In 2013 al was het over met de bedpret, omdat het huwelijk begon te wankelen door Odoms vreemdgaan en herhaald drugsgebruik. In december van dat jaar trok Kardashian er dan ook de stekker uit.

Dat deed Odom twee jaar later praktisch bij zichzelf, toen hij buiten bewustzijn naar een ziekenhuis werd geracet nadat ze hem – naar verluidt na een drugs- en seksorgie van 58 uur aan een stuk – van de vloer moesten rapen in een bordeel in de staat Nevada…

Lamar in een heel ander shirtje dan dat van de LA Lakers, namelijk dat van zijn eigen wietmerk… [foto: Featureflash Photo Agency/Shutterstock]

Seks- en drugsorgie in bordeel

Khloé Kardashian, met wie Lamar toentertijd technisch nog getrouwd was, haastte zich naar zijn ziekenhuisbed en bleef maandenlang bij de gevallen topsporter. Zij nam alle medische beslissingen in die heftige maanden dat haar ex moest herstellen van een bijna-fatale overdosis. De tortelduifjes besloten zelfs de voorgenomen scheiding niet meer door te zetten.

Tot eind mei 2016 dan toch, toen de Kardashian-telg voor de tweede keer de scheidingspapieren indiende. Dit keer zetten beiden wel door en eind van dat jaar was de breuk zowel definitief als wettelijk. Toch heeft Lamar alleen positieve woorden over voor zijn ex, die tegenwoordig met een ander is en deze maand haar eerste kind verwacht. ‘I was really happy for her,” he continued. “If she could take care of a grown man for four years the way she took care of me, I know she could take care of a baby. That’s going be one spoiled a— baby’, aldus de niet van zelfspot gespeende oud-basketballer.

Geboorte van een wietmerk

Goed, dan nu de actualiteit die een stukje op CNNBS rechtvaardigt. Het bekende showbizzblad People meldt ons dat Lamar Odom een nieuw zakelijk avontuur is begonnen, in de legale Californische cannabisindustrie nog wel. Allereerst verklaart Odom dat cannabis ‘behulpzaam was’ gedurende zijn behandeling en herstel wegens drugsmisbruik.

‘While going through rehab, I discovered certain strains that support wellness,” he said. “Friends, associates, and ex-teammates asked me what solutions I was using on my road back to recovery, and that’s when Rich Soil Organics was born’, aldus de nieuwbakken ganjapreneur.

Biologisch en pesticidenvrij

Later dit jaar wordt zijn merk officieel gelanceerd en Lamar een beetje kennende zullen we dat event niet per ongeluk missen ook. ‘Het is een perfecte tijd om deze cannabis-oplossingen aan het publiek te presenteren, dat misschien wel met dezelfde lichamelijke issues moet worstelen als ik.’

Nou ja, dat lijkt ons stug maar goed, Lamar Odom heeft het wiethart op de goede plek zitten, zoveel is wel duidelijk. Zijn Rich Soil Organics gaat ‘biologisch gekweekte, pesticidenvrije cannabis’ telen en we kunnen in elk geval toppen, concentraten, extracten en andere ‘CBD/THC infusions’ verwachten later dit jaar…

[openingsfoto:  s_bukley/Shutterstock]
(advertenties)