(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Laat de naam Floyd Landis een belletje afgaan in de diepe, vergeten sportkrochten van je hoofd? Mooi, want niemand minder dan deze Amerikaanse wielrenner en Tour-winnaar in 2006 opent eind deze maand een cannabisonderneming!

Winnaar (met doping) van Tour de France 2006

De naam van Floyd Landis (40) is natuurlijk ook redelijk bekend vanwege zijn ‘klokkenluiders-gevecht’ met de grote heerser van het wielrennen rondom de eeuwwisseling: Lance Armstrong. Want beide heren hebben uiteindelijk toegegeven dat ze hun Tour de France victorie dankten aan doping. Pas na 5 jaar bekende Floyd dit en in zijn val sleurde hij zijn oude makker Lance mee, zodat die uiteindelijk alle 7 Tour-zeges moest inleveren. Het zal geen verbazing wekken dat beide heren nog immer in bittere rechtszaken zijn verwikkeld…

shutterstock_1233212

Floyd Landis toen ie nog geen wietboer maar wielrenner was… [foto: K. Jensen / Shutterstock.com]

Wietolie van ‘hoogtewiet’

Tot zover het wielrennen. Veel heuglijker is het bericht dat dopingzondaar Floyd via Cyclingnews  heeft bekendgemaakt dat hij op 30 juni officieel start met ‘Floyd’s of Leadville’. En dat dames en heren is dus een cannabisbedrijf dat edibles en concentraten voor vaporizers gaan produceren!

Helaas is de website van de in Farmersville, Pennsylvania geboren Floyd nu nog hartstikke leeg, op wat aankondigingen van ‘coming soon’ en zo na. Maar in een persverklaring vertelt de oud-wielrenner dat hij zich gaat specialiseren in producten met cannabisolie erin, die afkomstig is van wietplantages op grote hoogte (die zouden leiden tot sterkere planten met meer THC erin). In de stad Leadville die op 3000 meter boven zeeniveau ligt, is dit natuurlijk geen enkel probleem.

Schermafbeelding 2016-06-27 om 09.41.19

Ook maakt hij gebruik van een ‘industry leading, pharmacy grade CO2 extraction process’, dus dat belooft topkwaliteit doping…eh, cannabis!

30 juni start Floyd’s of Leadville

Schermafbeelding 2016-06-27 om 09.41.05Floyd Landis is natuurlijk niet de eerste bekende Amerikaan die in de lucratieve wietbusine$$ stapt. Maar tot nu toe waren het toch vooral Hollywood-figuren – Whoopi Goldberg, Woody Harrelson – en muzikanten – Snoop Dogg, Wiz Khalifa, Willie Nelson – die in de wiet stapten. Met de voormalige profwielrenner Landis zijn nu ook de sporters vertegenwoordigd in the green rush.

Qua marketingpraatjes hoeven we Floyd natuurlijk niets meer bij te leren (zoals de meeste Amerikanen van nature kunnen lullen als de beste wanneer ze iets te verkopen hebben). We citeren het persbericht nog even: “the uniquely formulated vape and edible products are crafted for an enhanced consumer experience and are carefully prepared by licensed pharmacists to maximize the many health benefits of recreational cannabis“…

Hoe dan ook, het cannabismerk ‘Floyd’s of Leadville’ wordt donderdag 30 juni (toeval of niet maar 2 dagen voor de start van de tour de France 😉 officieel ten doping… eh, doop gehouden met een party met 300 genodigden!

(advertentie)