(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Grote opluchting in Tilburg en verre omtrek (*ahum). Hoewel de Brabantse stad onder aanvoering van burgemeester Noordanus strikt vasthoudt aan de wietpas, mogen buitenlandse bezoekers tijdens de grote muziekfestivals wél de coffeeshops in!

Noordanus’ wil is wet

Burgemeester Peter Noordanus – sinds 2010 de eerste burger in Tilburg, toen hij waarnemend burgemeester Ivo Opstelten (*kent u hem nog, de anti-wiet mastodont van de VVD?) opvolgde – staat niet bepaald bekend als vriend van de cannabis liefhebbers. Zo houdt de PvdA’er rücksichtslos vast aan het ingezetenencriterium voor coffeeshops, in de volksmond beter bekend als de wietpas.

Uitzondering voor Roadburn en Woo Hah

Roadburn-2015-The-HeadsDe gemeenteraad van Tilburg wil eigenlijk een heel andere cannabiskoers varen dan de burgemeester, eentje zonder wietpas en met gereguleerde wietteelt voor de plaatselijke coffeeshops. Maar je heet Noordanus of niet, dus daarvan is geen sprake.

Maar zie, wat schetst onze oneindige verbazing (*cynische mode off): meneertje Noordanus heeft nu toch een heel klein beetje toegegeven aan de realiteit, eh… sorry aan de wens van zijn gemeenteraad. Buitenlandse bezoekers van de grote muziekfestivals Roadburn – 4 dagen in april en bekend vanwege nota bene de vele stonerrock bands – en het hiphopfestijn Woo Hah (volgend weekend weer, maar reeds ram uitverkocht) mogen gedurende het evenement WEL wiet en hasj kopen in de Tilburgse coffeeshops.

Tijdelijk Tilburger

Dat is dan toch wel weer grappig, nietwaar? Dat de politici weten dat stonerrockers en hiphoppers “tot de doelgroep van coffeeshopbezoekers behoren” en daarvoor een uitzondering willen maken. Hoe? Door de festivalbezoeker ‘tijdelijk ingezetene van Tilburg’ te maken, echt waar. Met hun entreeticket kunnen ze zo hupsakee de coffeeshop binnen stappen!

Rest ons de vraag waarom ze in Tilburg niet het hele jaar door zo aardig zijn voor hun buitenlandse bezoekers die smachten naar een stukkie lekkere Maroc of een plukkie Northernlights 😉

[openingsfoto: Lima Junior/Shutterstock]
(advertenties)