(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Rapper Snoop Dogg is niet alleen een 1-persoons wietgroothandel qua consumptie, maar ook in zakelijk opzicht. Zo lanceerde hij vorig jaar nog zijn eigen cannabislijn Leafs By Snoop. Het logo daarvan brengt hem nu in conflict met een ijshockeyteam uit Canada: Toronto Maple Leafs.

Inbreuk op merkenrecht

In de categorie flauwekul-maar-toch-vervelend presenteren we je de mensen van Maple Leaf Sports and Entertainment (MLSE), een professioneel sportnetwerk uit Toronto, de miljoenenstad in Canada. Zij hebben een rechtszaak aangespannen tegen onze wietheld Snoop Dogg, omdat deze inbreuk zou maken op het merkenrecht van de Canadezen met zijn hand-picked marijuana products  onder de merknaam Leafs By Snoop. Deze cannabislijn lanceerde de muzikant vorig jaar november in Colorado.

Cannabis vs. ijshockey

MLSE, onder meer eigenaar van het ijshockeyteam Toronto Maple Leafs, diende de aanklacht op 8 juni van dit jaar in en beweert dus dat Snoop’s Leaf-merk inbreuk maakt op het design van de Canadezen.

shutterstock_120387655

Zeg nou zelf: die Canadese vlag lijkt toch heel veel op een wietblad… [beeld: Aleksey Klints/Shutterstock]

Wij vragen ons af of er nou werkelijk mensen zijn die de wiet, edibles en andere cannabis parafernalia van Leafs By Snoop in de VS verwarren met de sportteams van Maple Leaf Sports and Entertainment in Canada? En of je zoiets algemeens als een afbeelding van (wiet)blad  – gezegd moet worden dat het blad van de Canadese vlag hier wel veel op lijkt, maar hé: cannabis was er veel eerder dan Canada! – kan claimen?

Hoe dan ook beweert MLSE dat er ‘grote verwarring’ is ontstaan doordat mensen de logo’s met elkaar verwarren…

‘Weinig kans’

Business website Ganjapreneur vroeg het aan Christopher Sprigman, professor intellectueel eigendom aan de New York University School of Law. Hij denkt dat de Canadezen weinig kans maken. “Ik zie niet veel overlap tussen Colorado pot smokers en Maple Leaf fans.”

Nou ja, hoop gezeik voor Snoop Dogg dus. Oordeel zelf maar of dat ergens op slaat:

bld

 

(advertenties)