(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het cliché zegt dat Amerika het land van de onbegrensde mogelijkheden is. Maar eigenlijk is dat pas echt zo sinds de groene revolutie, die zo’n jaar of tien geleden op stoom kwam. Dankzij legalisering van cannabis maken we de vreemdste dingen mee. Wat denk je bijvoorbeeld van een heuse extra toelage op je studiebeurs als je cannabis gaat (be)studeren?

Twintig blije cannabis studenten

Betaald worden om wiet te studeren… je leest het goed. Helaas nog niet doorgedrongen tot de Lage Landen dit fenomeen, maar in de VS deelt ‘cannatech healthcare company’ Veriheal dit jaar 20 extra studietoelages van elk duizend dollar uit aan veelbelovend en schoolgaand cannabistalent.

Eigenlijk deed het bedrijf dit vorig jaar ook al (met $10.000 voor 10 happy modderfokkers), maar toen sneeuwde het nieuws wellicht wat onder door alle coronageweld in de media. Nu is er natuurlijk nog steeds corona, maar snakken we ook naar ander en vooral positief nieuws. Zoals studiebeurzen voor cannabisstudenten dus, dit jaar verdubbeld in aantal: 20 beurzen voor 20 gelukkigen.

Innovatie van de cannabisindustrie

Officieel heet de wietstudiebeurs van Veriheal ‘Innovation in Cannabis scholarship’. Mede-oprichter Joshua Green licht zijn vrijgevigheid toe: ‘Met dit studiefonds geven we 20.000 dollar direct in handen van een nieuwe generatie ontwikkelaars/vernieuwers die zullen helpen om de toekomst vorm te geven van onze industrie. De cannabisbranche groeit in een uitzonderlijk tempo en er zijn veel complexe problemen die moeten worden opgelost. In alle sectoren; van financiën en technologie tot wetenschap en opleiding.’

Deze meneer Green zegt vervolgens iets heel moois, wat we dan ook in het Engels zullen citeren om niets ervan met vertalen te verliezen:

‘At Veriheal, we’re fortunate to be in the position to support budding entrepreneurs from all walks of life and bring diverse, fresh perspectives to the cannabis field’

Steuntje voor de toekomstige cannabisleiders

Ja allemaal leuk en aardig die mooie stichtelijke woorden, maar hoe kan ik meedoen en zelf kans maken op duizend dollar extra collegegeld? Als je in de laatste klas van de middelbare school zit of al aan een universiteit studeert, moet je een essay schrijven (van meer dan duidend woorden) over hoe JIJ van plan bent om de cannabisindustrie te verbeteren. Op basis van deze essays worden de winnaars uitgekozen.

Het maakt op zich niet eens uit wat je nu studeert. ‘All students passionate about cannabis are encouraged to apply’, stelt het bedrijf. Waarna Samuel Adetunji, de andere mede-oprichter van Veriheal, nog even mag vertellen over hoe belangrijk het bedrijf diversiteit en educatie wel niet vindt. Ook draait hij zoals het goede Amerikaan betaamt niet om de zakelijke ambities heen.

‘Veriheal groeide afgelopen jaar met meer dan 100% en ligt op koers om het nummer 1 platform te worden voor gepersonaliseerde cannabis-opleidingen en medical marijuana card services. Als een ‘Black-owned and operated business’ maken wij het tot onze prioriteit om te investeren in toekomstige cannabisleiders die barrières zullen doorbreken en de weg plaveiden voor innovatie in deze ontluikende industrie.’

Je kan meedingen naar duizend dollar extra studiebeurs als je voor 30 juli je essay instuurt.

Tja, zoals gezegd: Only in America…

(advertenties)