(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Er lijkt maar geen einde te komen aan het erbij lappen van wietkwekers. De nationale hobby om Meld Misdaad Anoniem te bellen wordt zelfs op bedrijfsterreinen tegenwoordig beoefend. Zo konden de buren van een teler in Vijfhuizen de geur van verse wiet niet langer verdragen, met als gevolg 590 onschuldige slachtoffers.

Nederland belt vaker dan ooit met kliklijn

Onder elk politiebericht over wiet – van enkele uitgerukte buitenplanten tot grote hokken van broodkwekers – eindigt de politie steevast met een oproep aan (bange en of onwetende) burgers om toch vooral ‘verdachte situaties’ in te bellen, anoniem desgewenst. En dat hebben ze geweten bij Meld Misdaad Anoniem, want 2020 was een absoluut recordjaar voor de kliklijn. Er werd  25.818 keer opgenomen daar (meer dan 70 meldingen per dag!), een stijging van liefst 50 procent ten opzichte van het niet-coronajaar 2019.

Dat wiet daarbij bovenaan staat zal geen verwondering opwekken.Nou is het nog een héél klein beetje te begrijpen als een bange en of onwetende buurman/vrouw in een woonwijk de wouten belt als ze iets verdachts zien, horen of ruiken. Maar dat je ook al gaat lopen verlinken op een bedrijventerrein, nee dat is wel heel lafjes.

Ergernis op het werk

Enter een enorme lafbek afgelopen dinsdagmiddag in het Noord-Hollandse Vijfhuizen. De lafaard ergerde zich aan de geur van wiet (terwijl er toch niets heerlijker ruikt dan dat) die opsteeg uit een loods op een bedrijventerrein aan de Spaarnwouderweg. En wat doe je dan als je je ergens aan ergert anno 2021? De politie bellen natuurlijk.

Die kreeg al snel in het snotje dat er een wietkwekerij draaide in de loods. De politie: ‘Met een gespecialiseerd bedrijf is de kwekerij ontmanteld. 590 planten zijn aangetroffen en vernietigd.’

Ook de technische voorzieningen voor ‘de henneptuin’ zoals de politie het noemt, zijn onklaar gemaakt. ‘Er is verder geconstateerd dat de electra- en watertoevoer op illegale wijze tot stand is gekomen in het betreffende pand. Hiervan wordt aangifte gedaan. Een onderzoek naar de exploitant  volgt’, aldus de politie.

Afzuigen is beter

Bah, driewerf bah. Al moeten we ook met strenge blik naar de teler in kwestie kijken. Als je bijna zeshonderd dames laat zweten is het handig(er) om ook wat poen in een fatsoenlijke luchtzuiveringsinstallatie te pompen… Want 1 ding is zeker: gebeld wordt er altijd en snel ook!

(advertenties)