(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wat kan je allemaal doen met een appartement? Er in wonen zou kunnen, maar dat kost alleen maar geld natuurlijk. Je kan er grof geld voor vragen op de vrije huurmarkt aan wanhopige starters, de keet volgooien met Air BnB-ers (maar dat is zo’n gedoe) of alles aan de kant schuiven en er zoveel mogelijk wietplanten in stouwen. Over naar Best, waar een man door de mand viel met de laatste variant.

Burger meldt ‘verdachte situatie’ op straat

Uiteraard begint ook dit moderne cannabisdrama met een ‘melding van een verdachte situatie’ bij de politie, afgelopen donderdag in het Brabantse Best. Het zou zomaar kunnen dat die Meld Misdaad Anoniem-campagne in ons land tot de succesvolste campagnes ooit op aarde behoort, gezien de ‘successen’ die de politie hierdoor kan bijschrijven in de immer voortwoekerende Hollandse Hennepoorlog.

Vorige donderdag kwam er dus een belletje dat iemand verdacht aan het doen was op de Schooneveldstraat in Best, een gemeente nabij Eindhoven met 30.000 zielen. Hup, snel de politie eropaf sturen en geloof het of niet maar de ‘verdachte’ bestuurder van de auto werd op heterdaad aangehouden met ‘een flinke hoeveelheid henneptoppen bij zich’, zoals de Politie Best-Oirschot op Facebook schrijft.

‘Erg groene vingers’

Dankzij ongelooflijk speurwerk wisten de agenten er zowaar ook achter te komen waar de wietrijder woont: een appartement van het flatgebouw aan de plaatselijke Kijkduinstraat. Met zo’n straatnaam vraag je er om dat er bij je wordt binnen gekeken en hup, daar stonden de blauwhemden al binnen.

‘Al snel bleek dat de bestuurder beschikte over wel erg “groene vingers”. In het appartement werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met 415 hennepplanten. Het appartement was in zijn geheel ingericht als kwekerij waar de hennepplanten weelderig stonden te groeien onder een aantal warmtelampen’, vervolgt de Brabantse politie. Wat de politie ‘weelderig’ vindt? Nou dit:

Politie dist de tuinman

Haha, nou wat een weelde zeg! Deze zitten misschien net vier dagen in hun pot. De politie geeft de arme wietteler trouwens ook een veeg uit de pan voor zijn wiethok. ‘Wat direct opviel was dat de “tuinman” niet veel kennis had van de aanleg van elektra. Dat er nooit geen brand is ontstaan is meer te danken aan geluk dan wijsheid’, aldus de allesweters. Ook hier hebben we een plaatje van om te laten zien:

Nou ja, de rest van de zaak kan je wel dromen waarschijnlijk. Plantjes weg, apparatuur weg, kweker verhoord op politiebureau en later naar de rechter voor de 415 illegale bewoners van zijn appartement. Ho stop. Niks ‘zijn appartement’. De politie: ‘Tevens zal hoogstwaarschijnlijk tegen de huurder van het appartement bestuursdwang worden toegepast. Hierbij bestaat de mogelijkheid om het appartement voor een langere tijd te sluiten.’

Waarna alles weer even traditioneel wordt afgesloten met de vaste oproep aan burgers om verdachte situaties te blijven melden, desnoods anoniem…

(advertenties)