(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is een rare tijd die vraagt om vreemde beslissingen, dus laten we eens gek doen. Dit jaar kan iedereen elke week onze buitenwietcorrespondent worden voor één keer! Ben je al begonnen, of heb je buitenwietplannen? Lees dan vooral verder, want dan kun je Nederwietland misschien wel verblijden of inspireren met een indrukwekkend buitenwiet (k)weekverslag. En als je verhaal gepubliceerd wordt, krijg je ook nog eens gratis wietzaden. We staan te trappelen voor de digitale brievenbus!

In de lente van 2014 was CNNBS pas een paar maanden opgericht, en stond het buitenwietseizoen net als nu ook hard aan de deur te rammelen. We hadden buitenwietverhalen nodig, en dus besloot ik (ondergetekende en al jaren uw kweekredacteur) dat zelf maar te doen. En zo werd ik dus CNNBS’ allereerste buitenwietcorrespondent.

We gaan het helemaal anders doen!

In de jaren daarna heb ik dat stokje met veel plezier en succes, ieder jaar aan een select groepje kwekers  overgedragen. Iedere zomer brachten we de kweekverhalen van andere buitenkwekers, (er zijn er gelukkig genoeg in Nederwietland) zowel beginners zowel als gevorderden. Van de beginners hebben we wellicht het meeste geleerd, en de gevorderden kwamen met prachtige buitenwiet resultaten én foto’s!

De allereerste 5 zaailingen uit het eerste verslag van onze allereerste buitenwietcorrespondent in 2014, tegenwoordig beter bekend als Dokter Groen.

En het mooie resultaat tegen het einde van de zomer van 2015 🙂

Alles wordt anders!

Dit jaar gaan we het echter helemaal anders doen, en geven we iedereen de kans om buitenwietcorrespondent te worden! Net als in voorgaande jaren hopen we je elke week minstens één buitenkweek te laten zien, alleen dan wel elke week van een andere buitenkweker. Iedereen die buiten voor zichzelf wat wietplanten kweekt, is dit jaar dus welkom om een verslag in te sturen. Uit die inzendingen kiezen we elke week de leukste, mooiste of meest indrukwekkende verslagen om op CNNBS te publiceren. De auteurs van de gepubliceerde verslagen worden beloond met gratis wietzaden, waarbij je kunt kiezen uit onze meester-opbrenger Mohammed, de THC-knaller Sneeze, of onze autoflowers Auto Camelberry of Auto Blancaneu (nog niet verkrijgbaar).

We kiezen iedere week één of twee verhalen om te publiceren. En wel meteen, dus wie oh wie opent volgende week het buitenwietseizoen met een verslag van de eerste zaailingen?

Misschien ben je al begonnen, en heb je vast een paar wietzaadjes ontkiemd en voor het raam gezet. In dat geval kun je daar dus nu al meteen een kweekverslag van maken, en wie weet staat je productie dan volgende week al op CNNBS. We bereiken maandelijks meer dan 100.000 unieke bezoekers, dus je verhaal heeft échte invloed en impact. Schroom dus ook vooral niet om je ziel te laten zien, en te zeggen wat je voor de wereld wenst, als je daarover weleens nadenkt.

Ken je deze nog? Het is een prachtige door buitenwietcorrespondent Steve getrainde Kali Mist na de zomer van 2015!

Een deel van de oogst van Dr. Kush en Dr. Purple uit een kas die ze eerder dat jaar zelf bouwden. En ze waren in oktober van 2016 toen nog lang niet klaar…

In het opvolgende jaar 2017 kwam er nog een grotere kas, deze keer toepasselijk omgedoopt tot Tuinesië.

Hoe werkt het?

Wel, eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is een kweekverslag te maken van je kweek en je gedachten, en dat in zo’n 400 tot maximaal 1000 woorden op het digitale papier zetten. Deze tekst mail je vervolgens naar redactie@rollingstoned.nl (jawel, onze oude naam) met de begeleidende foto’s in een tweede mail via wetransfer.com naar hetzelfde email adres.
Uit de inzendingen kiezen we vervolgens iedere week één of twee verhalen om te publiceren. En wel meteen, dus wie oh wie opent volgende week het buitenwietseizoen met de eerste zaailingen?

Iedereen die dit jaar buitenwietcorrespondent wordt krijgt de kans om aan het einde van de zomer zijn of haar oogst aan cannabisminnend Nederland te laten zien

Uiteraard hoef je je geen zorgen te maken over eventuele GPS-data in je foto’s, of je anonimiteit. Voor publicatie verwijderen we deze gegevens namelijk altijd uit de foto’s en ook zullen we nooit namen publiceren. Verzin dus alvast een leuk pseudoniem voor jezelf – op CNNBS vind je genoeg inspiratie daarvoor.

En wie kan deze 16 monsterlijk grote Frisian Dew uit 2016 vergeten?

De verzonken kas van Mogow uit 2019 was ook een knap staaltje huisvlijt!

Van zaad bij de één, tot oogst bij iedereen

Iedereen kan dit jaar dus elke week de buitenwietcorrespondent zijn. Dat betekent tegelijkertijd wel dat we dit jaar geen enkele gehele kweek helemaal zullen volgen van zaad tot oogst. Aan het einde van het seizoen kun je daarentegen wel genieten van de mooiste oogstverslagen van Nederwietland.

Als je verslag gepubliceerd wordt vragen we ook meteen welke van onze wietzaden je graag zou willen hebben voor je volgende binnen- of buitenkweekronde

Dat niet alleen want tegen die tijd zullen we ook van alle buitenwietcorrespondenten een paar mooie oogstfoto’s vragen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je het eindresultaat van je noeste arbeid niet kunt delen. Iedereen die dit jaar buitenwietcorrespondent wordt krijgt de kans om aan het einde van de zomer zijn of haar trots aan cannabisminnend Nederland te laten zien!

De heerlijke grote planten van Heady McDank van 2019. Er zaten een paar mooie mutanten tussen.

En natuurlijk deze legendarische kweek met Mohammed, door KritischeMassa.

Nog ééntje dan, van buitenwietcorrespondent Mike van vorig jaar, omdat ie er zo mooi op staat!

Word buitenwietcorrespondent voor één keer!

Heb je dus wat te vertellen over je buitenwietplanten en aan de wereld, schroom dan niet en stuur gewoon een (k)weekverslag op. De tekst (sorry, we moeten streng zijn) moet tussen de 400 en 1000 woorden lang zijn, en de foto’s stuur je zogezegd in een tweede mail naar redactie@rollingstoned.nl. Stuur aub niet meer dan 10 foto’s per verslag, dus kies de mooiste plaatjes die je van je buitenwietplanten hebt. Als jouw verslag gepubliceerd wordt dan laten we je dat weten via email, en vragen we meteen welke van onze wietzaden je graag zou willen hebben voor je volgende binnen- of buitenkweekronde.

Nog niet helemaal overtuigd? Dan kun je nog meer inspiratie opdoen uit voorgaande jaren. Je vindt alle buitenwietverslagen die we ooit hebben gepubliceerd in de categorie ‘buitenwiet‘. Als je denkt dat je het beter kan, een persoonlijke kweektechniek hebt bedacht voor je groene vriendinnen in de tuin, of als je gewoon hele mooie wietplanten kweekt. Doe dan eens gek, en stuur ons jouw verslag. Het zal je geen windeieren opleveren. Kortom, de lijn staat open, laten we er een mooie zomer van maken met zijn allen!

Op naar een mooi buitenwietjaar!

[Openingsfoto: Gweedo]
(advertenties)