(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In de verdiepte kas van Mogow genieten wietplanten van omstandigheden die je normaal gesproken eerder in een tropisch regenwoud verwacht. De kas zorgt voor weldadige warmte, een fontein houdt de luchtvochtigheid op peil. Vier bloeiende autoflowers zorgen voor een voorproefje op de oogst.

Net als vorig jaar is het weer een warme voorzomer. Dat betekent best veel werk om alles groen en fris te houden, maar de planten doen het beter dan gedacht bij deze temperaturen.

13 juni: buigen, buigen en nog eens buigen. Meer kan ik voorlopig niet doen. Naast het water geven is dit wel het meeste werk in deze tijd van het buitenwietseizoen. Elke morgen voor ik werken ga, giet ik 20 liter water op de grond van de kas; dan daalt de vochtigheid niet te snel.

16 juni: de planten groeien goed, de wortels hebben het 5 tot 10 graden koeler dan de planten zelf. Dat vinden ze heel prettig. Bij ongeveer de helft van de planten is het fimmen niet goed gelukt. Hierdoor groeien ze wat hoger dan ik eigenlijk wil. Geen probleem verder, dan buig ik nog wat meer, en fim ik ze gewoon nog eens.

Ook heb ik wat stekjes genomen om wat dingen te proberen. Bij het stekken zag ik ook meteen dat ik een paar slakken op bezoek heb. Altijd een goed idee om nog eens goed onder de randen van de potten kijken, want daar houden ze zich vaak schuil.

20 juni: een van de planten groeit al bijna tegen het scrogrek. Normaal gebeurt dit pas rond 7 juli. De fontein in het midden van de kas doet goed zijn werk. Ik moet hem wel iedere avond bijvullen met water, en om de drie dagen ververs ik het water. En zo heb ik iedere dag wel een uurtje werk in de kas. Dit doe ik ’s avonds, wanneer de dames bijna slapen gaan. Hier en daar wat takjes en blaadjes weghalen, water geven, de touwtjes wat aanspannen, en de planten vooral goed bekijken.

26 juni: de planten maken het goed. Om 7:00 uur in de morgen is het al 31 graden in de kas, en tegen de middag zelfs een goeie 45 graden! Het is fijn en met deze temperatuur zelfs noodzakelijk dat de kas goed geventileerd wordt, en dat er veel lucht wordt aan- en afgevoerd. De blaadjes voelen niet te hard of als leer aan; ik ben goed bezig, al zeg ik het zelf…

1 juli: wat een weertje! De dames beginnen mooie stammen te krijgen; ze zijn nu nog niet héél dik maar komt wel. Dagelijks schud ik even lichtjes aan de stammen, dat hebben ze graag en daar worden ze dikker van. De groeipunten die wat boven het scrogrek groeien stop ik terug onder het rek. Zo worden ze niet te hoog en kan ik alle topjes mooi verdelen. Alles wat onder het rek groeit wordt later nog verwijdert.

Autoflowers

Wat zijn autoflowers iets speciaals zeg! Deze zie je dus dagelijks veranderen. De geur is nog niet zo heel heftig, maar toch ruik je ze al heel goed. Om het een beetje te maskeren heb ik een klein potje Ona Pro erbij gezet; het doet prima z’n werk want ik heb nog geen klachten gehad.

Dat was mijn verslag vanuit de kas voor deze keer. De volgende keer kan ik alvast wat proeven, en natuurlijk laat ik je dan weten hoe dat smaakt. De autoflowers bevallen me zo goed dat ik er drie nieuwe heb laten ontkiemen: Green Poison XL Auto. Wát een mooie hobby!

Mogow

(advertenties)