(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over naar de tuin van The Mystery Smoker die er weer een uitgebreid verslag van heeft gemaakt. Sinds zijn laatste kweekverslag is er namelijk een hoop gebeurt aan het buitenwiet-front aldaar. Volgens de planning moesten ze alleen getopt worden en wennen aan de buitenlucht maar dat liep nét even anders…

The Mystery Dogs

Nadat ik mijn wietplanten buiten had gezet en een paar dagen later even naar buiten ging om te kijken hoe het ze verging, zag ik dat er iets vreselijks was gebeurd! Mijn geliefde dames waren mishandeld, gepijnigd en verminkt! Mijn honden – ik noem ze even The Mystery Dogs – waren opvallend stil en probeerden het terras stiekem te verlaten. Juist op het moment dat ik me probeerde ik te bedenken wie dit toch gedaan zou kunnen hebben?

Voor het antwoord op die vraag hoefde ik me slechts om te draaien en naar ze te kijken. Samen hadden ze mijn planten vernield! Na een stevig gesprek met de twee vlegels, hebben ze beloofd dit nooit meer te doen en mijn wiet voortaan met rust te laten. Waarschijnlijk hadden ze er gewoon te veel van gegeten, want het kwam er via dezelfde weg weer uit (dat was trouwens al bewijsmateriaal genoeg). Het was jammer maar het biedt ook weer kansen!

Man, man, man!

Hierna heb ik de dames een paar dagen bij laten komen. Daarna heb ik niet alleen getopt, maar de planten ook opnieuw gevormd. Heel radicaal door echt takken weg te knippen (of wat daar van over was) en op deze manier weer een ‘goede vorm’ te creëren. Al snel zag het er weer redelijk fatsoenlijk uit.

Maar er begon iets op te vallen bij de Bart Sr. Haze. Ik kwam tot de ontdekking dat drie van de zes planten mannetjes waren! Ingrijpen dus, en snel. Ik heb de heren vakkundig de nek omgedraaid en ze onderaan de stam afgeknipt en dat was het… Je zou verwachten dat het dan ook echt klaar was. Maar nee, één van de mannetjes liep uit, en nu denk ik eraan om deze in een aparte ruimte te zetten om pollen van te oogsten. Voor de volgende generatie. En ook hier weer mogelijkheden!

Storm troopers

En toen was er wind… én regen… en dat was die vreselijke storm die over het land is gegaan. In de contreien waar ik woonachtig ben, heeft deze er nogal ingehakt! Je hoefde de deur maar uit te lopen en je zag de gevolgen op straat. Nu maakte het me niet zoveel uit hoe het op straat was maar des te meer hoe het er in de tuin aan toe was! Want op het moment dat het los ging kwam ik net thuis, en was ik letterlijk een halve seconde te laat.

Alles stond nog open en bloot buiten, ik zag de bui al hangen… Wonder boven wonder was er met alle bloemen en planten waar ik me géén zorgen over maakte wel iets aan de hand, of waren ze gewoon helemaal kapot. En de dames waar ik me wél zorgen om maakte? Niks aan de hand, die hebben de storm als ware storm troopers doorstaan.

Stilte ná de storm

Tot nu toe heb ik overal nog een positieve draai aan kunnen geven. De Amnesia Haze heeft na alle mishandelingen even een groeistop gehad en dat is ook duidelijk te zien. Deze lopen achter in verhouding tot de anderen. Gelukkig zie ik de planten sinds afgelopen week weer groeien, en laat ik ze dus ook even lekker met rust. Tegen de tijd dat ze weer iets hebben om te toppen dan zal ik dat ook meteen weer doen.

Over de Monster Zkittlez heb ik alleen maar lof. Doet het geweldig ook weer ondanks de mishandelingen, en heeft een geweldige comeback gemaakt. De nieuwe takken voelen lekker soepel aan en zien er gezond uit. Deze zal ik toppen en de takjes gebruiken om stekken van te maken. De OG Kush zijn op het moment de runners up. Deze doen het erg goed; ook hier gaat weer getopt en gestekt worden.

Mystery dieet…

Qua water en voeding heb ik de afgelopen maand niet veel hoeven doen. Wel heb ik langzaam de waardes veranderd. De EC-waarde word langzaam naar 1,8 verhoogd. Ze doen het er goed op en laten geen tekorten of overschotten zien. Ik heb ook de pH-waarde verhoogd naar 5,8 zodat de wietplanten ook de juist voedingstoffen kunnen opnemen, want anders heeft de voeding nog geen effect.

Maar de pH-waarde heb ik ook verhoogd vanwege de regen die we gehad hebben. Zo heeft de aarde die in de pot zit nu ook dezelfde pH-waarde als het water, zodat het vele regenwater geen of weinig effect heeft op de voedingsopname.
Het is trouwens voor heet eerst dat ik buiten ook zo bezig ben met de waardes van de aarde, dus ben benieuwd of dat zich terugverdient. Tot nu toe moet ik zeggen dat ik altijd erg tevreden was over de opbrengsten, en eigenlijk alleen maar spoelde aan het einde van de cyclus.

Dat was de update voor deze maand,. Ik hoop dat de aankomende maand even rustiger wordt dan de afgelopen maand. De planten hoeven dan niet zoveel mee te maken en kunnen zich concentreren op wat ze moeten doen: groot en sterk worden!
Ik wens iedereen veel kweekplezier, en tot over een maand. Groetjes,

The Mystery Smoker

(advertenties)