(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Misschien weet je je nog te herinneren dat Groentje een paar jonge wietplanten op zijn dak had geparkeerd. Nou, die jonge wietplanten zijn ouder geworden en enorm gegroeid in grote speciekuipen! Snel kijken hoe het nu gaat met Mango, AK-47, Serious 6 en Northern Lights.

In mijn laatste kweekverslag van ongeveer een maand geleden, had ik de wietplanten op mijn dak juist verpot naar grote speciekuipen. Wegens lichamelijke klachten heb ik er niet zoveel aan kunnen doen als ik gewild had maar wat zijn de dames superhard gegroeid!

Scroggen & supercroppen

De planten zijn al heel vol en bossig en hebben lange internodes. Ik doe er eigenlijk weinig aan, de natuur doet het meeste werk. De dames die in een scrog staan (AK-47 en Northern Light) buig ik af en toe even, waarna ik ze aan het gaas bind. De dag erna staan er alweer nieuwe potentiële toppen omhoog. Ik ben heel benieuwd wat deze planten gaan doen zodra de bloei erin zit.

De AK-47 is een snelle groeier. Daar zit het gaas al behoorlijk vol. De Northern Lights doet het iets rustiger aan. De twee planten die ik supercrop doen het geweldig, vooral de Mango. Het is mooie dikke lage en ronde plant, met een enorm groot en mooi bladerdek en mooie toppen. Elke internode die omhoog groeit kneus ik, en buig ik weer naar beneden.

Serious 6

Ook is er duidelijk verschil tussen de planten te zien. Vooral de Serious 6 is een sterke buitenplant met een hele dikke stam, recht omhoog. Ze werd me eigenlijk nu al te groot dus die heeft ook een flinke supercrop-beurt gehad, waardoor ze al snel 30 centimeter lager werd. Omdat haar stam zo dik is en ook hol, is de bast wat gebarsten. Met een beetje duct-tape en een bamboestok ernaast ter ondersteuning, en vier dagen hersteltijd kon ze weer op eigen kracht verder groeien.

Qua water en voeding doe ik zeer weinig. Door de grote potten en kuipen hebben ze meer dan genoeg voeding voor in de groei. Op hele warme dagen ga ik wel even met de gieter rond maar de regen doet de rest. Wat ik wel heb gedaan is wat wormen uit de tuin gehaald en in de potten gedaan. Om de aarde luchtig te houden en van een beetje wormenmest te voorzien.

Groene groet van Groentje

(advertenties)