(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het buitenwietseizoen kón beter van start gaan als het aan Jeroen ligt. Zelf had hij alles perfect voorbereid alleen moeder natuur wilde niet echt meewerken. En om nou de halve zomer in de weer te zijn voor 10 gram per plant is ook niet echt efficient. Tijd voor nieuwe autoflowers dus aan het buitenwiet-front.

Hallo, Jeroen hier. Je kent me misschien van mijn binnenkweek-verslagen maar ik kweek ieder jaar ook buitenwiet. Een dikke maand geleden ben ik daarmee begonnen; ik had vijf zaden waarvan er drie uitkwamen. Inmiddels zijn we zoals gezegd een maand verder en heb ik goed nieuws en minder goed nieuws te melden.

‘Valse’ start

Na wat ontkiem-problemen zijn we toch nog goed van start gegaan. Twee van de vijf wietzaadjes wilden niet ontkiemen, en dus moest ik twee nieuwe zaden ontkiemen. Daardoor lopen twee van de dames twee weken achter op de rest. Heel erg is dat allemaal niet. Wat erger is, is het slechte weer van de afgelopen tijd. Voor buitenkweek-begrippen heeft nederwietland een verschrikkelijke (zo ervaar ik dat) slechte start gehad. Veel donkere dagen en er viel bakken met water uit de lucht.

Door de vele regen en storm ben ik genoodzaakt geweest om de planten soms in de schuur te laten staan omdat ze anders simpelweg zouden verzuipen. Omdat ik ze toch niet helemaal in het donker wilde laten staan, heb ik in de schuur een eenvoudig en goedkoop led armatuur van 2 x 25 Watt boven de planten gehangen. ’s Nachts en op slechte dagen staan ze dus in de schuur met de led erboven zodat ze in ieder geval nog iets aan nuttig licht konden opvangen.

Drukte in de tuin

Door de slechte start zijn alle vijf de planten erg klein gebleven. Zoals je weet gaan autoflowers automatisch in bloei, en dus is een goede start eigenlijk wel vereist. Helaas is de groeifase van mijn Strawberry Milkshake, Girl Scout Cookies en Gorilla Glue #4 (B-S-B Genetics) ook voorbij en zullen ze niet groter worden dan ze nu zijn. De bloei is begonnen, dus ik hoop op een paar zonnige maanden.

Goed, hoe zonnig het ook wordt, veel zullen deze drie autoflowers niet meer opbrengen. Daarom heb ik besloten om er nog maar vijf te laten ontkiemen, en zo de ‘schade’ te beperken. Tien weken bezig zijn voor tien gram per plant is in mijn ogen kansloos, dus moest er wat aan gebeuren.
Ik laat de vijf kleine autoflowers natuurlijk wel gewoon afbloeien want planten weggooien is echt een no go voor mij. Het is toch een levend iets en alles is beter dan niets, dus leven en laten leven is het motto in dit verhaal.

Het wordt dus best een drukte in de tuin straks. Elke avond zet ik de potten in de schuur dus ik zal elke dag tien potten moeten verplaatsen. Helaas is dat niet anders en hopelijk zal het ook wel lonen. In het volgende verslag zal ik verklappen welke twee andere strains ik erbij heb. Tot zover en hou ze groen!

Jeroen

(advertenties)