(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Voor de tweede keer is hier @neighbourgrowofficials met een vers buitenkweekverslag. Was het aan het begin van april nog lente, moesten de GoldRush Outdoor en de FastBud Outdoor de afgelopen weken noodgedwongen binnen bivakkeren. Maar geen zorgen, na twee keer verpotten staan de dames definitief onder de zon.

Na de euforie over het mooie weer aan het begin van april, staan we nu al weer een tijdje met onze voeten in het water. Mei geeft ons echt weer dat Hollandse voorjaar!
Toch is het voor mij niet alleen maar kommer en kwel; ik heb voldoende regenwater kunnen opvangen om m’n planten de komende weken lekker mee te kunnen verwennen. Geen gedoe met pH-waardes van kraanwater maar gewoon puur natuur uit de wolken.

Tijdelijke binnentuin

Met een zelf geknutselde doos, voorzien van een TL-lampje en timer moeten we deze dagen maar zien door te komen. De planten groeien niet heel snel maar reageren wel goed op het 18/6 lichtschema (18 uur licht, 6 uur donker). Met een goede opbouw van internodes en mooie groene bladeren als gevolg.

De eerste twee weken gingen beide planten gelijk op en leken ze qua opbouw en bladvorming exact gelijk.
Week drie is de week waarin je voor het eerst echt verschil begint te zien. De GoldRush Outdoor heeft een groeispurt doorgemaakt en steekt nu enkele centimeters boven de FastBud Outdoor uit. Ook zijn de bladeren een stuk forser als die van haar concurrente FastBud.

Week #4: de 10 x 10 potjes beginnen nu echt te klein te worden. Je ziet een lichte verkleuring van de bladeren dus het is tijd voor een grotere pot. Het liefst zou ik ze nu overzetten in hun definitieve 60 liter Smartpots. Vanwege het weer en het nog niet verstrijken van ijsheiligen, heb ik er echter voor gekozen om ze eerst nog een keer in 1 liter potjes over te zetten. Op deze manier kan ik ze nog een weekje langer binnenhouden.

Het verpotten ging soepeltjes, de 10 x 10 potjes zijn volledig volgegroeid met mooie gezonde wortels. De BAC wortelstimulator heeft zijn werk weer prima gedaan. Ondanks dat ze ook week vijf en zes voornamelijk binnen hebben gestaan, gaat het groeiproces boven verwachting goed. Tijd om voor de eerste keer te toppen.

Fuck I Missed!

Dit jaar wil ik voor het eerst de FIM (Fuck I Missed) methode uitproberen. Ik heb al zoveel verschillende verhalen gehoord over deze techniek dus tijd om het zelf te ondervinden. Bij beide planten heb ik tweederde deel van het groeipuntje op de hoofdstam verwijderd. Ik hoop nu op meer dan twee nieuwe hoofdtakken zoals gebruikelijk is bij het gewone toppen.

Week #7: de dames zijn bijgekomen van het snoeien en staan er prima bij. Het fimmen is bij de GoldRush gelukt met drie mooie nieuwe hoofdtakken als gevolg. Ik ben benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen.
Bij de FastBud dame heb ik waarschijnlijk net te veel van het groeipuntje weggeknipt en hier zijn dus maar twee nieuwe hoofdtakken uitgelopen. Misschien moet ik het op een later tijdstip nog maar eens proberen, want het is nu eerst tijd voor de definitieve potten en het buitenleven.

Hup, naar buiten!

De zon schijnt en er is een paar dagen mooi weer voorspeld dus nu moet het gebeuren. Het zorgvuldig vullen van de potten en het  overzetten van de plantjes voelt elk jaar weer als een feestdag! De Smartpots vul ik met Plagron Lightmix. Om het geheel luchtig te houden voor een betere wortelgroei voeg ik één derde deel Plagron Cocos toe.

Met behulp van een bloempot maak ik in het midden van de aarde een mooi rond gat, zodat de plant er precies in past en de wortels dus weinig last hebben van het verpotten. Het is wel weer even wennen van die kleine plantjes in zulke grote potten. Maar ja, kleintjes worden groot en dan zullen ze de ruimte meer dan goed kunnen gebruiken.

Tot zover voor nu, laten we hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn en blijven, zodat ik jullie over een paar weken weer kan informeren over de vorderingen van mijn dames.

Green greetings, @neighbourgrowofficials

(advertenties)