(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wij hebben op CNNBS in de 5,5 jaar dat we bestaan al talloze keren gewaarschuwd – aan de hand van keiharde praktijkvoorbeelden – dat je best veel kunt doen om te voorkomen dat je gepakt wordt met je wiet. Zeker in het verkeer geldt dit. Maar een 27-jarige Rotterdammer sloeg alle wijze raad in de wind en ging ’s nachts op pad met een auto waar de sierstrip achter op de kont bungelde. En dát zette de politie dus op zijn spoor…

 

Daar op de A16

Over naar Hendrik-Ido-Ambacht in de provincie Zuid-Holland, afgelopen weekend in de nacht tussen zaterdag en zondag. Normaal gesproken een tijdstip waarop je prima je cannabishandel van A naar Beter kunt vervoeren, maar dan moet je dus niet opvallen door roekeloos rijgedrag of mankementen aan je auto die de aandacht trekken van de vijand.

De vijand surveilleerde namelijk op de A16 ter hoogte van de Brienenoordbrug, precies op hetzelfde moment als waarop de Rotterdammer op pad was…

30 kilometer per uur op de snelweg

De verkeersagenten zagen dat de sierstrip van de achterbak er bijkans vanaf kukelde en dat levert gevaar op voor andere weggebruikers. Bovendien was het kenteken zo onleesbaar en daar houden wetshandhavers ook niet van. De bestuurder kreeg een volgteken en werd richting het dichtstbijzijnde tankstation nabij Hendrik-Ido-Ambacht gedirigeerd.

De politie: “De bestuurder leek daar niet naar uit te kijken. Hij verlaagde zijn snelheid, nog steeds op de snelweg, tot een schamele 30 km/uur, waardoor achterliggend verkeer ineens moest uitwijken, en probeerde koppig op een andere rijstrook te blijven rijden. De dienstauto pikte hem echter weer op en toen zat er niks anders op dan te volgen.”

Enorme wietlucht

Eenmaal bij het tankstation gestopt moest de Rotterdammer zijn rijbewijs en kentekenbewijs laten zien. Daarvoor moet je linksom of rechtsom je raam openzetten en toen “werden de dienders ook verrast met een enorme wietlucht uit de auto”, zoals de politie het bijna poëtisch stelt op haar landelijke website. “De agenten snapten het gebrek aan enthousiasme direct”, lezen we verder nog over het eerder (wan)gedrag van de sierstrip-automobilist.

Nou ja, de oorzaak van de enorme wietlucht stond pontificaal uitgestald op de achterbank: drie grote boodschappentassen met flinke pakken wiet en hasj:

Bij nadere inspectie bleek het om ruim 10 kilo wiet en hasj te gaan. Ook had de Rotterdammer een rug aan contant geld op zak, wat ie net als de cannabis moest inleveren. Zelf is de automobilist uiteraard aangehouden.

Al met al kun je zeggen dat het een stúk goedkoper en minder frustrerend was geweest om die sierstrip gewoon te vervangen – voor een Ford Focus kost je dat rond de honderd euro…

[openingsbeeld: Julien Tromeur/Shutterstock]
(advertenties)