(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

“You can’t make this stuff up.” Aldus de verbaasde politie in het Amerikaanse Richmond. De ogen vielen de dienstdoende agenten namelijk bijna uit de kassen toen ze erachter kwamen dat een man doodleuk zijn auto – met daarin wiet – voor hun deur parkeerde. En helemaal als je weet dat hier de K9 snuffelhonden worden getraind!

 

Parkeerfoutje bedankt

Nee, het is beslist niet De Slimste Mens die vorige week donderdag besluit om zijn auto – met daarin naar later blijkt behoorlijk wat wiet – de parkeerplaats van de K9 Unit van het Richmond Police Department op te draaien. Niet alleen stikt het er van de dienders, er worden dus ook honden getraind om drugs op te sporen!

Bovendien zet de onnozelaar zijn auto ook nog eens naast de zogeheten ‘decoy cars’ van de politie, die worden gebruikt voor trainingen. Laten we het voorzichtig brengen: een bezoekje aan de Pearl-Pearl-Pearl was geen verspilde moeite geweest voor deze automobilist.

Of zoals de cops in Richmond het zelf op hun Facebook-pagina zeggen: “We think he parked in the wrong lot.”

Honden die van wiet houden prima, zolang ze niet voor de politie werken… [foto: mikeledray/Shutterstock]

Lekker ouderwets

Eén van de meer ervaren K9-agenten nam de uitdaging van de onnozele en/of overmoedige kerel aan, snoof eens goed de lucht op door zijn getrainde neusgaten en wees zijn aanwezige collega’s op de geur van illegale wiet.

Want jazeker, in de staat Virginia – waarvan Richmond de hoofdstad is – moeten ze nog niet veel hebben van legalisering en zo. Wiet is er gewoon ouderwets verboden, wel zo overzichtelijk.

Hoe dan ook, het was voor de politiemensen/honden een koud kunstje om de ‘foutparkeerder’ in de boeien te slaan, pal voor de deur van hun kantoor.

Openstaand arrestatiebevel

Als kers op dit toch al gemakzuchtige taartje, bleek de kerel met zijn auto vol wiet ook al officieel gezocht te worden wegens een eerdere overtreding van de regels, in een ander district.

Welke regels, welke man, hoeveel wiet precies… die info heeft de politie helaas niet vrijgegeven. Maar we zuigen dit uiteraard niet uit onze dikke teen, check deze LINK maar.

Het laatste woord geven we nu eens niet aan de verdachte of veroordeelde, maar aan de politie van Richmond:

“It probably isn’t the best idea to park your car that has marijuana in it near a drug dog detection training centre”

[openingsfoto:  sandis sveicers/Shutterstock]
(advertenties)