(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Memphis Depay – of alleen Memphis zoals hij het zelf liever hoort – is spits van het Nederlands Elftal en van Olympique Lyonnais. Tegenwoordig tikt hij zo het ene na het andere miljoen binnen op zijn bankrekening, maar dat is wel eens anders geweest. In zijn jeugd verkocht hij bijvoorbeeld wiet op straat om geld te verdienen. High als/door/met Depay… het staat in zijn biografie en is dus geen fictie!

 

Memphis de leeuw

Memphis Depay lanceert deze maand een boek, zeg maar een biografie, met de welluidende en aan Oranje refererende titel ‘Heart of a lion‘. Een dubbelzinnige titel ook, want zoals jullie wellicht weten heeft Memphis de allergrootste tatoeage van een leeuw op zijn rug die ooit is gezet in de geschiedenis van de mens. En worden spelers van het nationale elftal ook wel de (Oranje) Leeuwen genoemd. Kortom, Memphis heeft wel iets met leeuwen!

De 25-jarige voetballer die geboren werd in Moordrecht en vanaf zijn twaalfde speelde voor PSV, neemt in het boek geen blad voor de mond, zoals we van hem gewend zijn eigenlijk.

Feestjes met harddrugs

De jeugd van Memphis, die een een Ghanese vader en Nederlandse moeder heeft, blonk niet uit in Het Kleine Huis Op De Prairie-achtige tafereeltjes. Pa naaide er tussenuit toen de kleine Memphis 4 jaar oud was en in zijn tienerjaren hield de voetballer zich met heel veel randzaken bezig, waaronder drugs.

Hij kwam op feestjes waar ‘harddrugs’ werden gebruikt, maar a la, wie neemt er nou nooit een snuifje of pilletje? “Met veel dingen die ik heb gedaan ben ik het niet eens en ik ben er helemaal niet trots op”, zegt de international in een interview met Jeroen Pauw. “Maar ik heb het wel in het boek gezet, omdat ik het wel puur wil houden.”

Memphis was een straatdealer

De (nog) jongere Memphis voelde zich onbegrepen en is tegenwoordig zelf(s) fan van God. Welja, als je zijn levensverhaal wil lezen koop je zijn boek maar (21 euro, 240 pagina’s), het is een verhaal van hard knokken om je doel te bereiken en met zoals we nu weten ook best wel een happy (voorlopig) einde.

Waar het ons als CNNBS om gaat is dat Memphis één van ons is. Want dé onthulling in zijn biografie is toch wel dat de talentvolle spits opbiecht dat hij vroeger wiet verkocht op straat! Een heuse straatdealer dus en het zou een absolute wereldprimeur zijn als meneer dan niet minsten een keertje van zijn eigen supply high is geworden. En dat naar alle waarschijnlijkheid in Eindhoven, de Lichtstad en daarbij ook de gekste naar eigen zeggen.

Niks om je voor te schamen Memphis, al is ie er naar eigen zeggen “niet trots op”. Maar wij zijn wel trots op jou en je leeuwenhart Memphis!

[openingsfoto:  Vlad1988/Shutterstock]
(advertenties)