(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Voor een Groentje staan zijn wietplanten er wel heel mooi bij, mogen we wel zeggen! Even kort resumeren: een maand geleden stonden zijn acht wietplanten nog binnen voor te groeien en waren ze zo’n drie weken oud. Inmiddels zijn ze verpot en staan een aantal al heerlijk te zonnen op het dak. 

Is het alweer een maand geleden sinds ik mijn eerste buitenkweekverslag schreef? Ik zal je geheugen even opfrissen want ik kan me voorstellen dat je niet meer precies weet hoe en wat ik precies buiten kweek. Ik heb in totaal acht wietplantjes opgekweekt, ze zijn nu allemaal bijna twee maanden oud.

Onder de acht zaden zijn twee Serious 6 zaden van Serious Seeds, twee AK 47 zaden, twee Northern Lights zaden en twee Sneeuwwitje zaden van Freeseedsonline. En tot slot nog twee zaden van het Spaanse zadenbedrijf Gennetics. Een aantal planten gaan naar een andere locatie, en een aantal gaan het dak op maar daarover straks meer.

Een nieuw potje

26 april – De dames doen het goed, ik heb ze vandaag in 3-literpotten gedaan zodat ze een mooiere wortelkluit krijgen. Ze zijn nu ongeveer 25 centimeter hoog en krijgen al mooie zijtakken. Door de potten op te tillen voel ik aan het gewicht of ze water nodig hebben. Ze krijgen van mij gewoon kraanwater. Met wat Rhizotonic van Canna voor een betere wortelgroei en tegen de eventuele stress. Dat krijgen ze tot een week na het verpotten.

Ook heb ik vandaag uitgezocht welke planten op het dak gaan, en welke naar een andere locatie zullen verhuizen: in een scrog op het dak komen een Northern Lights, een Ak-47, een Serious 6 en de Mango van Gennetics. De Mango van Gennetics en de Serious 6 van Serious Seeds zal ik toppen en supercroppen. Verder laat ik de natuur zijn gang gaan.
De andere planten staan nu op een andere plek, misschien dat ik daar de volgende keer iets van kan laten zien.

1 Mei – Vandaag zijn er drie dames getopt. Onder de 3-literpotten komen al mooie dikke witte wortels, dus dan weet ik dat ze goed groeien en dat ze zijn er klaar voor zijn. De Ak47 de Northern Lights van Freeseedsonline en de Mango van Gennetics zijn getopt. De Serious 6 laat ik eerst nog even groeien want die is nog niet zover maar wel in topconditie. Na het toppen hebben ze weer wat Rhizotonic gehad.

Ook werden de dames te groot voor de voorgroeibox. Dus heb ik het stuk piepschuim er uit gehaald, dat scheelt weer 10 centimeter. Nu mogen ze binnen nog even bijkomen van het toppen. Zodra het weer wat beter is en geen kans meer op hele koude nachten, gaan ze naar buiten.

Het dak op!

12 Mei – De planten groeiden zo hard onder de LED lampen, dat ik ze nog eens verpot heb en maar naar buiten heb gedaan. Ze groeiden al tegen de lamp aan, waardoor het blad iets verbrand is helaas.

Ze moesten wel weer even bijkomen van het verpotten maar ze beginnen alweer te groeien. Na het verpotten heb ik ze een flinke scheut water met Rhizotonic gegeven. Na drie dagen te hebben stil gestaan zijn de dames al weer flink in de groei. Ik heb de bamboestokken voor de scrog al in de aarde geprikt. Zodra ze voorbij de stokken groeien leg ik er een stuk gaas overheen voor de scrog.

Dat was hem voor deze keer. Ik hoop dat iedereen een mooi buitenkweekseizoen heeft tot nu toe, en mooie dikke toppen mag kweken!

Groene groet, Groentje

(advertenties)