(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

CNNBS buitenwiet-correspondenten hoeven echt niet allemaal ervaren kweekrotten te zijn. Soms is het ook heel verfrissend en leerzaam om te zien, hoe een beginnende buitenkweker zijn wietplanten grootbrengt. Maak daarom vandaag kennis met ‘Groentje’ en zijn psychoactieve groenten, die in grote bakken op zijn platte dak komen te staan. 

Hallo allemaal, ik noem mezelf hier op CNNBS Groentje, aangezien dit mijn eerste serieuze buitenkweek zal worden. Ik vind het geweldig dat ik jullie kan laten meekijken, en ik vind cannabis an sich ook geweldig. Wiet ziet er prachtig uit, het ruikt heerlijk en is goed tegen ontelbare kwaaltjes en een slecht humeur. Normaal kweek ik binnen, in een kast van G-Tools. Maar toen ik de oproep zag om buitenwiet-correspondent te worden dacht ik, ‘dát kan ik ook wel!’.

Hoe en wat?

De zomer van 2019 wordt een geweldige buitenkweekzomer als het aan mij ligt. Ik zal de kweek in twee speciekuipen van 65 liter doen. Twee iets kleinere kuipen zet ik op mijn platte dak, dat is dan toch weer een meter of drie dichter bij de zon! 😉

Van een grote doos heb ik een mini voorgroeibox gemaakt. Aan de binnenkant heb ik radiatorfolie vastgeniet en een stuk piepschuim op de bodem gelegd voor de isolatie. Verder heb ik een luchtgat aan de zijkant gemaakt, en een kleine elektrische deken eronder gelegd, zodat de wortels lekker warm blijven. Boven de planten heb ik twee IKEA led lampen opgehangen. Voor het voorgroeien zijn deze perfect, je krijgt er sterke planten van. De potjes staan in een plastic bak, zodat ik geen vochtproblemen krijg.

Kiezen & kiemen

De zaden die ik uitgezocht heb zijn twee Serious 6 zaden van Serious Seeds. Daarnaast heb ik zaden van  Freeseedsonline, te weten twee AK 47 zaden, twee Northern Lights zaden en twee Sneeuwwitje zaden. Als laatste heb ik nog twee zaden van het Spaanse zadenbedrijf Gennetics. Ik zal nog een keuze moeten maken welke wietsoorten hier op het dak komen te staan. De rest gaat namelijk ergens anders naartoe.

De zaden heb ik 1 april op de koffiefilter manier ontkiemd. Ze zijn inmiddels allemaal uitgekomen, en staan bijna allemaal in de 10 x10 plantenpotjes. De twee zaden van Serious Seeds zijn deze week ontkiemd. Na ijsheiligen mogen de jongedames officieel naar buiten maar omdat het nu ook zulks mooi weer is, zet ik de zaailingen ook alvast lekker buiten. Er is namelijk geen betere kweeklamp als de zon!

Kweekplannen

Je kunt wietplanten buiten natuurlijk gewoon hun gang laten gaan, maar ik heb speciale kweekplannen gesmeed. Twee wietplanten wil ik in ieder geval in een SCROG laten groeien, en twee andere dames zal ik toppen en supercroppen. Ik vind het leuk om de planten mooi te buigen en naar mijn hand te zetten. Zo hoop ik alles eruit te halen wat erin zit. Daarnaast moeten ze ook niet te hoog worden, anders kan de hele wereld ze zien.

Op dit moment is het allemaal nog niet zo heel spannend moet ik eerlijk zeggen. Al hebben de zaden een goede start gemaakt, en zijn het nu al mooie gezonde kleine wietplantjes. Ik hoop ik dat ik jullie een klein voorproefje heb kunnen geven van wat te komen gaat. Volgende keer staan de dames buiten en gaan we verder met het groene avontuur. Misschien staan ze dan ook al in de grote speciekuipen.

Groene groet, Groentje

(advertenties)