(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In navolging van Manifesto uit Turkije, stelt onze tweede buitenwiet-correspondent zichzelf en zijn wietplanten aan je voor. Hij noemt zichzelf StealthyDutchGuy en hij kweekt compacte autoflowers, want opvallen met zijn eerste kweek, dat laat hij graag aan anderen over. Nietwaar Stealthy? 

StealthyDutchGuy hier, ik vind het superleuk om mijn kweekverslagen op CNNBS te kunnen delen. Ben zeer vereerd. Om te beginnen zal ik even kort het waarom, hoe, en wat van mijn kweek uitleggen. Achter iedere keuze zit immers een gedachte en ik hoop dat die gedachtes goed uitpakken. Het is mijn eerste officiële kweek van cannabis en ik ben benieuwd of er iets bruikbaars uit komt… Zo niet, dan zal ik er in ieder geval wat van leren.

Waarom?

Ik wil dit jaar mijn eigen ‘kruiden’ kweken omdat ik deze regelmatig gebruik wanneer ik last heb van mijn buik. Ik heb namelijk al sinds tijden het prikkelbare darm syndroom. Na ontzettend veel artsenbezoeken en alternatieve geneesheren, ben ik er nog steeds niet achter hoe dit op te lossen. Er is mij eind 2018 aangeraden eens CBD-olie te proberen en dit werkte voor mij deels. Later las ik dat CBD en THC samen, beter zou werken dan CBD alleen, en dat ervaar ik ook zo. CBD gebruik ik nu in de vorm van olie, THC neem ik middels zelfgemaakte olie of ik vape het in mijn Dynavap.

Wat?

Ik heb gekozen voor autoflowers omdat ik geen zin had om te gaan verduisteren voor een succesvolle oogst. Mijn criteria voor de strains zijn: voornamelijk indica, weinig geur in de bloeifase en snel klaar in verband met mijn vakantie in augustus. Na lang zoeken en twijfelen (keuzes maken is niet mijn sterkste kant 😉 ) kwam ik op de volgende soorten:

Hoe?

Ik zal de zaadjes ontkiemen middels de koffiefilter-methode en ik heb gekozen voor 6 liter Airpots. Het luchtsnoeien van de wortels spreekt mij zeer aan omdat ik zoekende wortels in potjes altijd een sneu gezicht vind. Ik besef dat de maat van de pot relatief klein is maar dat heeft een doel. De plantjes wil ik namelijk ook graag klein houden omdat vrouwlief niet gecharmeerd is van de lucht van wiet/wietplanten. Daarnaast wil ik ook niet mijn buren storen, of doen vermoeden dat er wiet wordt gekweekt. Dus hoe kleiner de plant, hoe minder geur (?!) …hoop ik toch.

De wortels gaan vertoeven in aarde van Biobizz. Zelf aarde gaan mixen lijkt mij voor een eerste keer wat riskant. De onderste laag van de pot vul ik met Biobizz All Mix, de bovenste helft vul ik met Light Mix.

De potten gaan op het balkon op het Zuid-Westen en ik wil ze ergens begin april, eind maart ontkiemen. Ik weet dat het dan nog vrij koud is, maar ik vind dat de plantjes dat maar aan moeten kunnen. Het heet tenslotte niet voor niets weed. Onkruid dus. En dan, het weer in de Hindu Kush regionen zal ook niet zo mild zijn voor de plantjes daar, dus dat komt vast wel goed.

Week #1

22-03-2019 – Relatief mooi weer op komst, ik ga ontkiemen! 25-03-2019 – Alledrie de zaadjes hebben worteltjes en ik plant ze voorzichtig in de pot. De aarde in de pot maak ik vochtig, maar niet té vochtig. Ik vermoed dat er weinig vocht gaat verdampen de komende weken, vanwege de relatief lage temperaturen. De potten staan overdag buiten, ’s avonds zet ik ze maar binnen. 30-03-2019 – Lobblaadjes gaan open!

31-03-2019 – Oké. Dit gaat echt tergend langzaam. Heb me nog even verdiept in de temperaturen voor cannabis (zaailingen). Oepsie, dit is dus echt nog niet de goede temperatuur voor baby-wietplantjes. In het weekend knutsel ik een broeikasje in elkaar waarin ik een 17 Watt warmtematje leg van 60 x 15 cm.
Zoals gezegd hoop ik dat ik begin juli kan oogsten omdat ik in augustus op vakantie ga. Er zijn een paar mensen aan wie ik de oogst en het drogen/curen wel zou kunnen toevertrouwen. Maar daarmee belast ik wel weer mensen. Daarnaast lijkt het mij ook erg leuk om alles deze keer helemaal zelf te doen, ik hoop dat het gaat lukken.

Week #2

Een goed geïsoleerd en onopvallend broeikasje houdt de kruiden warm…

Dinamed CBD zaailing

Yes! Het idee broeikasje lijkt goed uit te pakken. De temperatuur van de aarde is op koude dagen iets van 12 tot 20 graden. Op warme dagen moet ik ’s middags de warmtemat uitzetten omdat de aarde dan wel zo’n 30 graden Celsius kan worden!
De Northern Lights gaat het hardst, nauw gevolgd door de Dinamed CBD. Helaas is de Hindu Kush een kneusje. Er is maar 1 lobblaadje en uit het steeltje zijn ook geen tekenen van vervolg blaadjes. Ik stop een nieuw HK zaadje in een koffiefilter.

Week #3

Northern Lights, week #3

Northern Lights, week #3

Dinamed, week #3

Dinamed, week #3

De plantjes gaan lekker! Volgens mij hebben ze het naar hun zin. Het lijkt alsof de blaadjes zich vol naar de zon richten. Ben blij dat ik de aarde in week 1 niet ál te nat heb gemaakt. De aarde begint nu pas echt op te drogen. Ik ga ze zeker nog geen water geven de komende tijd, vermoed ik. Het nieuwe Hindu Kush zaadje is zwart en vertoont geen enkel teken van leven. Ik zie ook geen houdbaarheidsdatum op het mooie doosje staan. Lijkt mij toch wel een goeie zaak als dat er wel op zou staan. Een derde HK zaadje ontkiemen dan maar. Hoop erg dat deze wél gaat ontkiemen/groeien, omdat de omschrijving van de smaak en het effect mij aan spreekt. We gaan het zien…

Zó, dat was ‘m dan. De eerste drie weken uit de levens van mijn ‘kruiden’. Over drie weken ben ik er weer met het vervolg. Tot dan!

StealthyDutchGuy

(advertenties)