(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een klassieke soort in een modern automatisch bloeiend jasje, zo kun je Sensi Seeds’ Hindu Kush Automatic gerust noemen. De originele Hindu Kush is al honderden jaren oud en veredelde zaden kwamen 20 jaar geleden op de markt, maar deze autoflower van dit oerras uit Afghanistan kweek je gemakkelijk in je achtertuin.

Het is alweer meer dan 20 jaar geleden dat Sensi Seeds een veredelde versie van originele Hindu Kush wiet uitbracht. Een indica pur sang die de tand des tijds heeft weten te doorstaan. Want ook vandaag de dag wordt Hindu Kush nog door vele liefhebbers gekweekt.

Klassiekers op basis van originele landrassen zijn ideale wietsoorten om gemakkelijk te kweken automatisch bloeiende wietplanten van te maken. Door ze te kruisen met goed presterende ruderalis soorten, en te veredelen, worden deze oerrassen geschikt voor een gemakkelijke kweek in de tuin of binnen in een bescheiden kweektent.

Hindu Kush Automatic is een soort die weinig aandacht of poespas vereist. Ze blijft discreet compact en weet zelf uitstekend wanneer ze in bloei moet gaan. Geen noodzaak dus voor speciale licht regimes want na de eerste bladeren komt ze vanzelf tot bloei. De planten blijven lekker compact, wat haar ook geschikt maakt voor de kleinste kweekruimtes. Zet haar in een Sea Of Green voor een maximale oogst.

Buiten, direct in de grond zal een Hindu Kush Automatic plant iets groter worden dan binnen in de beperkte ruimte van een pot, maar nog steeds blijft ze discreet van formaat. Qua geur is de soort trouwens ook vrij discreet, pas in de late fase van de bloei gaat ze echt sterk geuren. Ze heeft een aards en zoet aroma van inheemse soorten uit de Hindu Kush regio die doet denken aan naaldbomen en kruidige wierook.

Het effect van deze autoflower is soepel en houdt lang aan, ze maakt kalm en ontstresst en heeft een pijnstillende werking. Zoals de meeste indica’s in Hindu Kush ook een goede soort tegen slapeloosheid. Ze zal je niet heel snel lam leggen zoals sommige sterkere soorten, en is een uitstekende strain voor cannabisliefhebbers met een lage tolerantiegrens. De soort veroorzaakt zelden tot nooit paranoia gevoelens.

  • Soort: Automatisch bloeiende indica (90%)
  • Genotype: Hindu Kush, ruderalis
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeifase: 45 tot 50 dagen
  • Smaak/geur: aards, zoet, dennen
  • Effect: aangename mellow body stone, tegen slapeloosheid, ontspannen
  • Zadenbedrijf: Sensi Seeds
(advertenties)