(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Eén (of liever gezegd twee want er is ook een autoflower versie) van de nieuwe wietsoorten van 2017 is Glueberry OG. Een soort waarin de plakkerige Gorilla Glue, een potente OG Kush en tenslotte de fruitige Blueberry samensmelten tot een heerlijke hybride met bovengemiddeld grote opbrengst.

Gorilla Glue x OG Kush x Blueberry

Wie de ontwikkelingen in zadenland een klein beetje volgt, weet dat Gorilla Glue een van de meest gewilde soorten van het moment is. Toppen van deze soort hebben een verschrikkelijk hoog THC percentage van 24 tot 26 procent en plakken dan ook als een Pritt Stift. Ook OG Kush staat dankzij haar intense smaak al een paar jaar in de top 3 van meest gewilde wietsoorten.

De zadenmakers van Dutch Passion kruisten de OG Kush en de Gorilla Glue – welke op haar beurt weer een kruising is tussen Chem’s Sister, Sour Dubb en Chocolate Diesel – met elkaar. Maar alleen de combinatie OG Kush / Gorilla Glue was nog niet genoeg; om de opbrengsten van de twee smaak- en stonedmakers wat gewicht bij te zetten werd er met een derde soort gekruist.

Auto Glueberry OG; ook aan buitenwietkwekers is gedacht.

Intense hybride

En dat was Blueberry, een variëteit die bekend staat om haar grote indica-opbrengsten, haar prachtige paarse toppen en een fruitige smaak. Samen resulteerden de drie cannabistoppers in een intense nieuwe hybride die smaak en een hoog THC percentage combineert met een extra large oogst.

Glueberry OG is een typische hybride wietsoort die het midden houdt tussen indica en sativa, en heeft een lekkere korte bloeifase van 8 weken, oftewel 56 dagen. De soort is een typische binnensoort, maar ook aan buitenwietliefhebbers is gedacht. Dutch Passion heeft namelijk ook meteen maar een automatisch bloeiende versie van Glueberry OG gemaakt: Auto Glueberry OG.

  • Soort: hybride wietsoort
  • Genotype: Gorilla Glue, OG Kush, Blueberry
  • Bloeitijd: 56 dagen (AF versie: 11 weken van zaad tot oogst)
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Smaak: Diesel, fruitig, intens
  • Effect: zware lichamelijke stone, ontspannend en pijnstillend
  • Zadenbedrijf: Dutch-Passion 
(advertenties)