(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een legendarische Bud Babe, dat is Original Amnesia zonder twijfel. General Fry Eye rookte de soort voor het eerst op Jamaica, waar hij een zakje Original Amnesia kocht voor niet meer dan 45 cent per gram! Terug in Schotland kweekte hij vervolgens vier Original Amnesia planten en schreef hij de volgende review.

Original Amnesia is een legendarische wietsoort met 70% sativagenen en 30% indicagenen. De afkomst van de soort was lange tijd gehuld in een groot mysterie. Het is echter een creatie van Zwiep van het voedingsbedrijf Hy-Pro in Tilburg. Hij kruiste een Nevilles Haze met een Afghaanse wietsoort, Northern Lights en nog een paar andere soorten om uit te komen bij de soort Amnesia. Door deze nog een paar generaties met zichzelf terug te kruisen werdt Original Amnesia uiteindelijk geboren.

Original Amnesia was in eerste instantie alleen als stek verkrijgbaar, maar de soort werdt in korte tijd zo populair dat Zwiep en het Spaanse zadenbedrijf Dinafem de koppen bij elkaar staken om Original Amnesia in zaadvorm op de markt te brengen. De soort is zeer productief, potent en stabiel.

45 eurocent…

Dinafem noemt haar de koningin van de Amsterdamse coffeeshops aangezien ze daar een immer populair en veel gevraagde soort is. Ik heb persoonlijk voor het eerst met de soort kennis gemaakt in SandCastles Resort in Ocho Rios op Jamaica. Daar betaalde ik precies 1 dollar (100 Jamaicaanse dollars, ongeveer 90 eurocent) voor een zakje. Jazeker, zo laag zijn de wietprijzen daar! Mocht je er ooit komen, betaal dan niet meer dan dat voor cannabis. Dealers zullen je het proberen te verkopen voor 20 dollar tot je ze vertelt dat je op de hoogte bent van de wietprijzen op Jamaica en je niet gek bent. Wees niet bang om ze te vertellen dat je een betere kwaliteit verwacht als je slechte wiet aangeboden krijgt. Ze zullen je erom respecteren en hun best doen om je een betere kwaliteit aan te bieden. Er zat ongeveer 2 gram Original Amnesia in het zakje dus je kunt je wel voorstellen dat ik een geweldige tijd had met dikke joints op het tropische strand!

Cupwinnaar

Goed, terug naar Europa. Original Amnesia is een regelrechte cupwinnaar. De soort won de tweede prijs onder de sativa’s op de Cannazores Cup in 2016, werd beste sativa op de ExpoGrow in 2012 en won maar liefst 16 keer een eerste prijs op de Nederlandse Highlife Cup! De soort heeft voor een sativa een bescheiden bloeifase van slechts 9 weken en wordt iets groter dan gemiddeld. Ze groeit uitbundig en bereikt binnen gemiddeld een hoogte van anderhalve meter. Haar toppen zijn lang maar compact en hard zoals die van indicas en overladen met trichomen die de wiet een gesuikerd uiterlijk geven.

Original Amnesia verdedigt zich kranig tegen schimmels en ongedierte. Let op dat je niet te enthousiast wordt als je haar zo uitbundig ziet groeien dat je haar teveel voeding geeft, want dat verpest de unieke haze achtige smaak. Het is beter om rustig aan te doen met de voeding en haar gewoon haar ding te laten doen.

Indicastijl cola’s

De kweek van een paar Original Amnesia planten is niet moeilijk, ze gaat voor het grootste gedeelte haar eigen gang. Ik kweekte er zelf vier en was blij verrast met de resultaten. Af en toe bijsturen is alles wat ik eigenlijk gedaan heb. De planten hadden mooie dikke zijtakken en dikke cola’s van toppen. De toppen leken me meer op indicatoppen dan sativatoppen. Samen leverden de vier planten me 226 gram eersteklas cannabis op.

De smaak combineert citrus met haze en harsige naaldbomen en de geur is duidelijk als die van een haze wietsoort. Na een paar haaltjes kun je een cerebrale energieke high verwachten en wanneer je verder rookt gaat het gevoel over in een zware stonede ontspanning in het lichaam.

Zoals de meeste sativa’s heeft Original Amnesia geen torenhoog THC percentage maar met haar 18% THC meer dan genoeg. Onderschat haar maar niet want het effect is ontzettend krachtig. Veel informatie over de medicinale eigenschappen van Original Amnesia is niet beschikbaar. Ik denk persoonlijk dat de soort net als de meeste sativa’s de eetlust goed stimuleert en dat ze neerslachtige gevoelens wel weet te onderdrukken. Migraine en misselijkheid zal ze ook goed weten te bestrijden en zoals sommige sativasoorten kan ze optimisme brengen.

Als je vrienden hebt die het glas altijd als halfleeg in plaats van halfvol beschouwen, geef ze dan maar een beetje Original Amnesia en ze zullen wellicht hun perspectief veranderen. Original Amnesia is de perfecte soort om samen met vrienden van te genieten, verwacht een hoop gelach. CBD zit er bijna niet in deze soort.

  • Soort: sativa dominante (70%) haze hybride
  • Genotype: Afhaan, Northern Lights, Nevilles Haze
  • Bloeitijd: 9 weken
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Smaak: citrus, haze, naaldbomen
  • Effect: cerebrale activerende high
  • Zadenbedrijf: Dinafem Seeds
[Door: General Fry Eye]
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)