(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nou heeft Zwijndrecht al één van de beste coffeeshops van het land – Xpresso heet deze voorbeeldshop – maar ook de inwoners op leeftijd doen er graag een duit in het zakje. Zoals mevrouw Bakker en buurvrouw Hop, die de gemeente vroegen om de plantenbakken voor hun huis in te zaaien met… hennep!

Genieten van hennep

Beide hoogbejaarde dames wonen op de Werf in Zwijndrecht, met uitzicht op de Oude Maas. De lege plantenbakken op de stoep daar irriteerden de dames mateloos, vandaar dat ze de gemeente schreven met een opmerkelijk verzoek: of daar niet hennep ingezaaid kon worden?!

In haar brief schrijft onze medestander: ‘Aangezien mijn leeftijd van 85 jaar ben ik niet meer in staat om naar de coffeeshop te gaan en als ik dan in de toekomst een stickie kan roken op mijn balkon met uitzicht op de Maasboulevard met zijn honderden wandelaars, kan ik in alle rust dromerig genieten van mijn oude dag.’

Plantenbakken met inhoud

Geweldig,  meer van dit soort bejaarden in Nederland alsjeblieft! De ambtenaren in Zwijndrecht konden er ook de humor wel van inzien en gingen met de beide oma’s in gesprek. Als de bewoners de plantjes willen verzorgen is de gemeente bereid de lege bakken weer op te fleuren.

En zo geschiedde, een stief weekje geleden (zie bovenstaande foto). Je begrijpt wellicht dat het geen hennep geworden is, dat is net een plantenbak te ver voor de overheid, maar dankzij hun opvallende verzoek genieten Bakker en Hop nu wel weer van een fraai uitzicht. Het is onze hennepvriendinnen van harte gegund 🙂

(advertenties)