(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Northern Lights, ken je hem nog? Het is de indica die in de jaren ’80 en ’90 de standaard zette voor indica’s die zouden volgen. Haar grote harsrijke oogsten leverde haar cup na cup op en staan garant voor een onmiskenbare smaak en een krachtig effect. Eigenschappen die netjes terugkomen in deze automatisch bloeiende variant van de klassieker.

northern-lights-automatic-vi-sensi-seeds-blog

Haar snelle cyclus maakt Northern Lights Automatic uitstekend geschikt voor de buitenkweek.

Northern Lights zou je kunnen zien als de kush van de jaren ’80 en ’90. Een bijna pure indica van weleer die ook vandaag de dag nog graag de competitie aangaat met de moderne kush en cookies indica’s. Eigenlijk bestaat deze klassieke soort zoals zoveel (bijna) pure indica’s voornamelijk uit geniaal geselecteerde Afghaanse genetica. Jarenlang was de soort steevast te vinden op oogstfeesten en haalde ze cannabis cups binnen alsof ze Pokémons verzamelde. Northern Lights staat ook aan de basis van moderne soorten als Sour Diesel, Shiva Skunk en Super Silver Haze.

Reden voor Sensi Seeds, het zadenbedrijf dat zo’n beetje alle originele genetica bezit en bewaart voor het nageslacht, om de Northern Lights nieuw leven in te blazen met een automatisch bloeiende Northern Lights variant. Ook de automatic versie van Northern Lights is een soort om voor op te passen. Er is dan wel met ruderalis planten gekruist om haar automatisch te laten bloeien, maar de soort blijft een bijna volbloed indica. Zodoende heeft ze een zeer gulle laag harskristallen en een prachtige frosty bag appeal zoals we die van haar kennen. De autoflower eigenschappen zorgen ervoor dat je Northern Lights nu gemakkelijk buiten kunt kweken of haar binnen kunt laten profiteren van lange lichtperioden om een extra grote oogst te produceren.

Northern Lights Automatic toppen zijn potent en zorgen voor een typisch zware indica stone, perfect voor mensen met slaapproblemen of pijnklachten. Recreatief rokers zullen genieten van een heerlijke ontspanning maar moeten uitkijken voor een couch-lock; voor je het weet zit je uren in je luie stoel en vraag je je af waar de uren blijven. De zoete, kruidige en typische Northern Lights smaak is in deze autoflower goed bewaard gebleven, al is er een vleugje citrussmaak bijgekomen in het veredelingsprogramma van Sensi Seeds. Smaken waar je als kweker snel van kunt genieten want Northern Lights Automatic heeft een zeer korte bloeifase van slechts 45 tot 50 dagen.

  • Soort: indica dominante (90%) autofem
  • Genotype: Northern Lights, ruderalis
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeifase: 45 tot 50 dagen
  • Hoogte: laag, compact
  • Smaak: zoet, kruidig, citrus
  • Oogst: gemiddeld
  • Zadenbedrijf: Sensi Seeds
(advertenties)