(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Met een THC percentage tot 20 procent is Moby Dick een van de krachtigste sativa dominante wietsoorten die je kunt krijgen. De White Widow – Sativa Haze kruising werd voor het eerst in Amsterdam gemaakt en gaat tegenwoordig als Moby Dick de wereld over. Een naam die uiteraard slaat op het walvisformaat toppen. 

Moby Dick is een eigenlijk een typische hybride, met 60% sativa en 40% indica. Het is dus eigenlijk onterecht dat deze soort op veel websites aangeprezen wordt als sativa. Uiteraard doet dit verder niets af aan de kwaliteit van Moby Dick. De beste wietsoorten die er zijn maken gebruik van zowel de voordelen van sativa’s als indica’s; denk maar eens aan de AK-47 van Serious of de White Widow van Green House die overigens ook een van de ouders is van deze Moby Dick zelf.

Het is ook juist dankzij haar indica-genen dat Moby Dick bekend staat als een soort die snel afbloeit en de naam Moby Dick waardig is. Haar toppen zitten vol met hars en zien er daardoor heerlijk frosty uit zoals dat heet. Een mooie combinatie van een dik formaat en plakkerige trichomen maken van Moby Dick een soort met een prachtig uiterlijk. In 2010 werd ze dan ook door Soft Secrets uitgeroepen tot Girl of the Year.

White Widow is een soort met een ongekend vermogen om je aan je bankstel te doen nagelen, terwijl de Sativa Haze juist voor een verkwikkend psychedelisch gevoel in je hoofd zorgt. In Moby Dick komen deze eigenschappen prachtig samen tot een heerlijke krachtige en uitgebalanceerde high die je kunt omschrijven als stoned en high tegelijk. Een ontspannen gevoel in het lichaam dus en een creatieve stimulans in je hoofd.

Moby Dick is een makkelijke plant om te kweken, ondanks het sativa-gehalte van 60%. De plant groeit goed en vitaal, en heeft een uitstekende schimmel-resistentie. De bloeifase duurt gewoonlijk 60 tot 70 dagen en de planten voelen zich uitstekend thuis in aarde zowel als hydrosystemen. Doorgaans staat deze bekend als een connaisseurssoort met commerciële oogsten. De smaak is zoet en citrus-achtig door de Sativa Haze invloed welke de overhand heeft in het spectrum van aroma’s van Moby Dick.

  • Soort: sativa dominante (60%) hybride
  • Genotype: Sativa Haze, White Widow
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 60 – 70 dagen
  • Zadenbedrijf: Hempire.nl
(advertentie)