(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De Power Plant, wie kent hem niet? Een soort die in veel coffeeshops vast op het menu staat en een plant waar kwekers dol op zijn. Niet gek want de Power Plant is sinds 1997 een ware klassieker die enorme oogsten oplevert. Je zou niet kunnen vermoeden dat deze grote wietproducent een sativa dominante kruising is, maar toch is dat zo.

We hebben ons laten vertellen dat er coffeeshops in het midden van het land zijn, die geen wiet aankopen zolang het geen Power Plant is. Kwekers die hier wonen hebben daar overigens geen enkele moeite mee, want Power Plant is een stabiele en sterke soort die ook nog eens enorm grote oogsten aflevert. Voor een sativa dominante plant heeft ze ook nog eens een fijne kortdurende bloeifase van acht weken, met recht een Power Plant dus.

Power Plant is een soort die sativa dominant wordt genoemd, maar in feite is ze bijna een pure sativa. De soort is namelijk geen kruising zoals zoveel andere wietsoorten tegenwoordig. Om Power Plant te maken hebben de zadenmakers van Dutch Passion geen enkele andere genetica ingebracht, maar puur veredeld. Net zolang tot ze de perfecte sativa hadden die zich zou kunnen meten met commerciele (indica) hybriden zoals Super Skunk en Amnesia. Power Plant maakt lange dikke toppen aan waarvan de meesten gemakkelijk zo’n 30 centimeter lang worden.

Power Plant is een echte commerciële opbrenger, maar nu eens geen indica.

De smaak van Power Plant is ook niet te versmaden. Dit zal de reden zijn waarom sommige coffeeshops niet anders willen hebben. Ze ruikt fris naar citrusfruit en geeft je dankzij de sativa dominantie een al even frisse verkwikkende maar zeer intense high. Uitstekende wiet om in de coffeeshop mee te socializen dus.

  • Soort:  nagenoeg pure sativa
  • Genotype: onbekend
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 8 weken
  • Opbrengst: XXL, tot 600 gr/m
  • THC: 15%
  • Zadenbedrijf: Dutch Passion
(advertenties)